Nuffnang

Khamis, 25 Februari 2010

BMW E34!!!

peace be upon u...

hemmm napa buka topik ni??? my hubby lately ni dok sebut e34 e34 e34. apa tu? mmg saya tak tau.. hubby suruh teka, sekali dia terlepas cakap sendiri :)) apa la... rupa2 keta BMW nih... semalam sambil makan buger tengok pic keta2 ni.. hemmm my hubby memang suka lama dah keta ni... cantik kan.. sweet jugak lama2 tengok... hai la sayang.... semuanya buat laki saya meleleh air liuq.. :)) dia nak pakai ke? bila? jangan tak bagi tau kat saya sudah :( jangan nak buat supris tetiba bawa balik rumah hokeh bang... so kale mana pilihan my hubby???

biru??
itam???
putih!!!!

merah???
tapi bukan untuk yang ni ya.. saya tau sedikit sebanyak my hubby ada perasaan untuk pic dibawah... no no no!!!

Khamis, 18 Februari 2010

TAHNIAH WATIE!!!!


Assalamualaikum... hari ni 18.02.2010, khamis, jam 10.40am, di hospital seberang jaya wati atau nama pemes kat cari forum jiji selamat melahirkan baby girl, 3.7kg, secara normal... Alhamdulillah.. deu date dia 16hb, dah masuk hospital BM, tapi kena hantar gak kat seberang jaya... apa pun aku nak ucap TAHNIAH buat hang & tam... aku sebagai kawan yang rapat dengan hang hepi sangat2... cumil kan pic atas ni, tu la baby gir watie... memula tengok macam muka wati lama2 tengok cam muka tam plak... setiap dugaan ad khimahnya... semoga Allah menyempurnakan semua tanpa ada masalah.. semoga baby cepat sihat leh dok dengan mama yer... amin...


Khamis, 11 Februari 2010

Apa dosa dia!!!

assalamualaikum... dengan awal pagi yang tak berapa ceria sbb tak berapa boleh tido, hubby tak sihat. terjaga pula kul 3.30am mak gerak cakap mak lang kena masuk hospital seberang jaya. eceli mak lang pregnant 6 bulan kot (anak ke 3), semalam dia sakit perut sampai teriak tak tahan sakit. doc cakap nasib mai awal kalau lambat baby & mak lang dalam keadaan bahaya boleh menyababkan kematian!!! mak lang sebenarnya sakit perut disebabkan ANGIN dlm perut. so nanti kol mak nak tau apa cita.

terbaru
tadi kol mak, mak lang kena dibedah dengan segera tuk selamatkan ke2-2nya... baby maklang 7 bulan. doc cakap kalau mai lewat contoh pagi ni, kemungkinan mak lang aku 'tarik'. & kalo bedah lambat otak baby akan prob leh masuk kuman...

tadi buka board cari forum terbaca atikel nih. Ya Allah apa dosa bayi ini sehingga sanggup ibu yang mengandungkannya sanggup berbuat mcm tu. kemana dia nak lari? mesti jumpa jugak. hantar la rumah anak yatim atau mana, yang kesian yang amat bayi tu mati, dia sejuk, dia kena gigit semut, dia lapar susu.. Ya Allah kenapa la ada orang macam nih.. sedih sangat kan.. (menitis air mata juga aku tengok pix baby tu :_( ) wahai ibu2 yang akan melahirkan anak luar nikah, dengar sini!!!! JANGAN CUBA BUANG BAYI ANDA, ANDA TAK AKAN KEMANA2, PASTI TERTANGKAP JUA!!!!

Mayat bayi perempuan ditinggalkan depan masjid

MELAKA: Mayat seorang bayi perempuan yang baru dilahirkan ditemui ditinggalkan di hadapan pintu pagar Masjid Permatang Duyong di sini hari ini.

Ketua Polis Daerah Melaka Tengah, ACP Salehhudin Abd Rahman, berkata bayi yang cukup sifat dan masih bertali pusat itu dibaluti dengan kain putih tetapi badannya kemerahan dipercayai digigit semut.

"Mayat bayi berkenaan disedari ditinggalkan di situ oleh jemaah masjid selepas selesai menunaikan solat subuh," katanya ketika dihubungi di sini.

Salehhudin berkata, penemuan mayat bayi itu dilaporkan kepada polis oleh bilal masjid itu, Mohamad Abu.

Beliau berkata, mayat bayi itu dihantar ke Hospital Melaka di sini untuk bedah siasat.

Katanya, polis sedang mengesan ibu bayi berkenaan dan menyiasat kes itu mengikut Seksyen 318 Kanun Keseksaan kerana menyembunyikan kelahiran dan menyebabkan kematian.



Selasa, 9 Februari 2010

Congratulations tu Dira & Hubby



Assalamualaikum... berita gumbira!!! tanggal 6 Feb. 2010 dengan banggnya Muhd Aqief Mikhail dilahiran oleh ibunya yang kami panggil Dira di Borak Cari Forum... Tahniah Dira... semoga menjadi ibu yang terbaik bergitu juga buat somi dira... Tahniah sekali lagi...


Isnin, 8 Februari 2010

Siti at Changi Airport Spore

salam uols.... heee apa2 la tengtang siti mmg i suke so jangan nak kata apa k... :P dia dok comey tu jer... cute kan...


Jumaat, 5 Februari 2010

Tak lalu makan

NO EATING

Assalamualaikum...
saya dah tak lalu makan dah 2 minggu sampai ke hari ni. siyes perut saya kenyang teramat sangat sangat sangat.. nak makan rasa macm nak muntah, rasa perut penuh dah... memang tak boleh masuk apa dah.. hemmmmm susah kan.. for my hubby, mama minta maaf sangat suk...

Khamis, 4 Februari 2010

hari-harian

ari tu ayu gi cari barabg tuk baby atie yang baru lahir "rayyan' boy yer... jalan punya jalan, pi mai pi mai, bekenan sungguh kat beh bawah ni, tapi pink, baby atie baby boy, hemmmm boy pun leh pakai pink per.. tapi bukan baby yang nak bawa, mak dia kan... nak beli jugak yang ni, so suh salesgul tu bungkus, sekali dia buat macam tocang, alo lo punya la cute... sayang nak bagi, tapi dah bagi pun... hehehe.. TAHNIAH atie n hubby...
tengok tu pewut dah mula moncet... ish ish ish.. my hubby ke johor 2 minggu lepas, tak minta pun dia beli aper2... sekali dia tanyang peberet ayu... 'strawberry' sedap sangat.. tu yang sampai tepercik kat baju... hehehe.. hilang kempunan :D tq laling...
28/01/2010, ayu kena gi palam/tampal gigi yang beluang... 2 batang gigi, 1 bulan lagi lagi 2 batang.. ha banyaknya belubang???? hemmmmmm... gigi bongsu atas kanan patut kena cabut dah sbb nak teruk, so disebabkan ayu pregnant tak boleh lagi, kena tunggu 4-6 bulan baru boleh... doc kata kalau tahan biar dulu, sbb gigi tu hujung sangat boleh menyebabkan isi pipi ayu luka/hancus... huhuhu sian kan tapi sakit...
01/02/2010, memeow aku selamat bersalin dengan 5 eko anak kat rumah ayu... petang tu juga ayu balik tengok, maklumlah anak sulung kan... hehehe.. cute sangat, yang bestnya dia selalu peluk anak dia tarik tido dalam pelukan dia, so sweettttt.... tapi bila dia dengar ja sora ayu terus dia tinggal anak dia.. kenapa? ni la tukang beli n bagi makanan dia... so sbelum dia beranak ayu belikan whiskas tin (ikan lenyek) tuk dia sbb ayu dok bagi yang macam kopok tu jek, takut dia jemu plak... so masa nak beranak tu dia sempat la rasa makan sedap.. hehehehe.... TAHNIAH juga buat memeow busuk...
04/02/2010, hari ni, pagi ni, kat opis ni, tempat air masak rosak, selalu dok bancoh 3in1, so disebabkan teringin minum manis tak dapat, buka jek peti ais, aiskrim+roti kak ina beli ari tu ada lagi la... tunggu apa lagi, 1 gelas penih la... tak sejuk ke makan pepagi buta?? jawapannya tidakkkk... :P sedapppp..


Cute 'Ratu' Que & Linda

salam... tapi masuk Cari Forum, tengok topik Que memperkenalkan anak.. baby gul, sangat cute...


“Seperti yang dibincangkan, pihak penaja bersetuju dengan idea saya untuk memilih tema tiara (mahkota) dan pepatung dengan konsep warna putih dan emas yang melibatkan elemen tradisional.

“Saya memilih tema tiara sebagai simbolik kepada nama Ratu manakala pepatung pula diambil mengikut tema yang pernah digunakan dalam majlis perkahwinan saya dan Que,” kata Linda

BMW E34!!!

peace be upon u...

hemmm napa buka topik ni??? my hubby lately ni dok sebut e34 e34 e34. apa tu? mmg saya tak tau.. hubby suruh teka, sekali dia terlepas cakap sendiri :)) apa la... rupa2 keta BMW nih... semalam sambil makan buger tengok pic keta2 ni.. hemmm my hubby memang suka lama dah keta ni... cantik kan.. sweet jugak lama2 tengok... hai la sayang.... semuanya buat laki saya meleleh air liuq.. :)) dia nak pakai ke? bila? jangan tak bagi tau kat saya sudah :( jangan nak buat supris tetiba bawa balik rumah hokeh bang... so kale mana pilihan my hubby???

biru??
itam???
putih!!!!

merah???
tapi bukan untuk yang ni ya.. saya tau sedikit sebanyak my hubby ada perasaan untuk pic dibawah... no no no!!!

TAHNIAH WATIE!!!!


Assalamualaikum... hari ni 18.02.2010, khamis, jam 10.40am, di hospital seberang jaya wati atau nama pemes kat cari forum jiji selamat melahirkan baby girl, 3.7kg, secara normal... Alhamdulillah.. deu date dia 16hb, dah masuk hospital BM, tapi kena hantar gak kat seberang jaya... apa pun aku nak ucap TAHNIAH buat hang & tam... aku sebagai kawan yang rapat dengan hang hepi sangat2... cumil kan pic atas ni, tu la baby gir watie... memula tengok macam muka wati lama2 tengok cam muka tam plak... setiap dugaan ad khimahnya... semoga Allah menyempurnakan semua tanpa ada masalah.. semoga baby cepat sihat leh dok dengan mama yer... amin...


Apa dosa dia!!!

assalamualaikum... dengan awal pagi yang tak berapa ceria sbb tak berapa boleh tido, hubby tak sihat. terjaga pula kul 3.30am mak gerak cakap mak lang kena masuk hospital seberang jaya. eceli mak lang pregnant 6 bulan kot (anak ke 3), semalam dia sakit perut sampai teriak tak tahan sakit. doc cakap nasib mai awal kalau lambat baby & mak lang dalam keadaan bahaya boleh menyababkan kematian!!! mak lang sebenarnya sakit perut disebabkan ANGIN dlm perut. so nanti kol mak nak tau apa cita.

terbaru
tadi kol mak, mak lang kena dibedah dengan segera tuk selamatkan ke2-2nya... baby maklang 7 bulan. doc cakap kalau mai lewat contoh pagi ni, kemungkinan mak lang aku 'tarik'. & kalo bedah lambat otak baby akan prob leh masuk kuman...

tadi buka board cari forum terbaca atikel nih. Ya Allah apa dosa bayi ini sehingga sanggup ibu yang mengandungkannya sanggup berbuat mcm tu. kemana dia nak lari? mesti jumpa jugak. hantar la rumah anak yatim atau mana, yang kesian yang amat bayi tu mati, dia sejuk, dia kena gigit semut, dia lapar susu.. Ya Allah kenapa la ada orang macam nih.. sedih sangat kan.. (menitis air mata juga aku tengok pix baby tu :_( ) wahai ibu2 yang akan melahirkan anak luar nikah, dengar sini!!!! JANGAN CUBA BUANG BAYI ANDA, ANDA TAK AKAN KEMANA2, PASTI TERTANGKAP JUA!!!!

Mayat bayi perempuan ditinggalkan depan masjid

MELAKA: Mayat seorang bayi perempuan yang baru dilahirkan ditemui ditinggalkan di hadapan pintu pagar Masjid Permatang Duyong di sini hari ini.

Ketua Polis Daerah Melaka Tengah, ACP Salehhudin Abd Rahman, berkata bayi yang cukup sifat dan masih bertali pusat itu dibaluti dengan kain putih tetapi badannya kemerahan dipercayai digigit semut.

"Mayat bayi berkenaan disedari ditinggalkan di situ oleh jemaah masjid selepas selesai menunaikan solat subuh," katanya ketika dihubungi di sini.

Salehhudin berkata, penemuan mayat bayi itu dilaporkan kepada polis oleh bilal masjid itu, Mohamad Abu.

Beliau berkata, mayat bayi itu dihantar ke Hospital Melaka di sini untuk bedah siasat.

Katanya, polis sedang mengesan ibu bayi berkenaan dan menyiasat kes itu mengikut Seksyen 318 Kanun Keseksaan kerana menyembunyikan kelahiran dan menyebabkan kematian.



Congratulations tu Dira & Hubby



Assalamualaikum... berita gumbira!!! tanggal 6 Feb. 2010 dengan banggnya Muhd Aqief Mikhail dilahiran oleh ibunya yang kami panggil Dira di Borak Cari Forum... Tahniah Dira... semoga menjadi ibu yang terbaik bergitu juga buat somi dira... Tahniah sekali lagi...


Siti at Changi Airport Spore

salam uols.... heee apa2 la tengtang siti mmg i suke so jangan nak kata apa k... :P dia dok comey tu jer... cute kan...


Tak lalu makan

NO EATING

Assalamualaikum...
saya dah tak lalu makan dah 2 minggu sampai ke hari ni. siyes perut saya kenyang teramat sangat sangat sangat.. nak makan rasa macm nak muntah, rasa perut penuh dah... memang tak boleh masuk apa dah.. hemmmmm susah kan.. for my hubby, mama minta maaf sangat suk...

hari-harian

ari tu ayu gi cari barabg tuk baby atie yang baru lahir "rayyan' boy yer... jalan punya jalan, pi mai pi mai, bekenan sungguh kat beh bawah ni, tapi pink, baby atie baby boy, hemmmm boy pun leh pakai pink per.. tapi bukan baby yang nak bawa, mak dia kan... nak beli jugak yang ni, so suh salesgul tu bungkus, sekali dia buat macam tocang, alo lo punya la cute... sayang nak bagi, tapi dah bagi pun... hehehe.. TAHNIAH atie n hubby...
tengok tu pewut dah mula moncet... ish ish ish.. my hubby ke johor 2 minggu lepas, tak minta pun dia beli aper2... sekali dia tanyang peberet ayu... 'strawberry' sedap sangat.. tu yang sampai tepercik kat baju... hehehe.. hilang kempunan :D tq laling...
28/01/2010, ayu kena gi palam/tampal gigi yang beluang... 2 batang gigi, 1 bulan lagi lagi 2 batang.. ha banyaknya belubang???? hemmmmmm... gigi bongsu atas kanan patut kena cabut dah sbb nak teruk, so disebabkan ayu pregnant tak boleh lagi, kena tunggu 4-6 bulan baru boleh... doc kata kalau tahan biar dulu, sbb gigi tu hujung sangat boleh menyebabkan isi pipi ayu luka/hancus... huhuhu sian kan tapi sakit...
01/02/2010, memeow aku selamat bersalin dengan 5 eko anak kat rumah ayu... petang tu juga ayu balik tengok, maklumlah anak sulung kan... hehehe.. cute sangat, yang bestnya dia selalu peluk anak dia tarik tido dalam pelukan dia, so sweettttt.... tapi bila dia dengar ja sora ayu terus dia tinggal anak dia.. kenapa? ni la tukang beli n bagi makanan dia... so sbelum dia beranak ayu belikan whiskas tin (ikan lenyek) tuk dia sbb ayu dok bagi yang macam kopok tu jek, takut dia jemu plak... so masa nak beranak tu dia sempat la rasa makan sedap.. hehehehe.... TAHNIAH juga buat memeow busuk...
04/02/2010, hari ni, pagi ni, kat opis ni, tempat air masak rosak, selalu dok bancoh 3in1, so disebabkan teringin minum manis tak dapat, buka jek peti ais, aiskrim+roti kak ina beli ari tu ada lagi la... tunggu apa lagi, 1 gelas penih la... tak sejuk ke makan pepagi buta?? jawapannya tidakkkk... :P sedapppp..


Cute 'Ratu' Que & Linda

salam... tapi masuk Cari Forum, tengok topik Que memperkenalkan anak.. baby gul, sangat cute...


“Seperti yang dibincangkan, pihak penaja bersetuju dengan idea saya untuk memilih tema tiara (mahkota) dan pepatung dengan konsep warna putih dan emas yang melibatkan elemen tradisional.

“Saya memilih tema tiara sebagai simbolik kepada nama Ratu manakala pepatung pula diambil mengikut tema yang pernah digunakan dalam majlis perkahwinan saya dan Que,” kata Linda