Langkau ke kandungan utama

hari-harian

ari tu ayu gi cari barabg tuk baby atie yang baru lahir "rayyan' boy yer... jalan punya jalan, pi mai pi mai, bekenan sungguh kat beh bawah ni, tapi pink, baby atie baby boy, hemmmm boy pun leh pakai pink per.. tapi bukan baby yang nak bawa, mak dia kan... nak beli jugak yang ni, so suh salesgul tu bungkus, sekali dia buat macam tocang, alo lo punya la cute... sayang nak bagi, tapi dah bagi pun... hehehe.. TAHNIAH atie n hubby...
tengok tu pewut dah mula moncet... ish ish ish.. my hubby ke johor 2 minggu lepas, tak minta pun dia beli aper2... sekali dia tanyang peberet ayu... 'strawberry' sedap sangat.. tu yang sampai tepercik kat baju... hehehe.. hilang kempunan :D tq laling...
28/01/2010, ayu kena gi palam/tampal gigi yang beluang... 2 batang gigi, 1 bulan lagi lagi 2 batang.. ha banyaknya belubang???? hemmmmmm... gigi bongsu atas kanan patut kena cabut dah sbb nak teruk, so disebabkan ayu pregnant tak boleh lagi, kena tunggu 4-6 bulan baru boleh... doc kata kalau tahan biar dulu, sbb gigi tu hujung sangat boleh menyebabkan isi pipi ayu luka/hancus... huhuhu sian kan tapi sakit...
01/02/2010, memeow aku selamat bersalin dengan 5 eko anak kat rumah ayu... petang tu juga ayu balik tengok, maklumlah anak sulung kan... hehehe.. cute sangat, yang bestnya dia selalu peluk anak dia tarik tido dalam pelukan dia, so sweettttt.... tapi bila dia dengar ja sora ayu terus dia tinggal anak dia.. kenapa? ni la tukang beli n bagi makanan dia... so sbelum dia beranak ayu belikan whiskas tin (ikan lenyek) tuk dia sbb ayu dok bagi yang macam kopok tu jek, takut dia jemu plak... so masa nak beranak tu dia sempat la rasa makan sedap.. hehehehe.... TAHNIAH juga buat memeow busuk...
04/02/2010, hari ni, pagi ni, kat opis ni, tempat air masak rosak, selalu dok bancoh 3in1, so disebabkan teringin minum manis tak dapat, buka jek peti ais, aiskrim+roti kak ina beli ari tu ada lagi la... tunggu apa lagi, 1 gelas penih la... tak sejuk ke makan pepagi buta?? jawapannya tidakkkk... :P sedapppp..


Catatan popular daripada blog ini

Ekzos Bocor

Salam.. keta aku dah lama ekzos bocor. ada kot dlm 4-5 bulan lepas. macam mana boleh tau? kalo korang perasan, akan kedengaran bunyi semacam bila dok dalam keta or kat luar (ekzos) itu lah berlakunya kebocoran. aku ni beragak-agak nak pi. so kemarin my laling sudah ajak, ikut la sekali. kena RM80. layan cita bergambar ini ya...
keta baru diangkat
my laling, auw sexsi bang...

kebocoran . . .

tengok!! besaq kan? orang tu pun tekejut, laki aku pandang aku, aku? buat besaq mata... org tu cakap produa pakai besi nipis. memang nampak kenipisannya hokeh!

sudah dibugilkan

tara!! dah psang yang baru (standat) tak mo la buh macam2, habis duit ja. kan???

tup-tup aku jalan depan sikit, perasan plak yang tong besar ekzos ni berpotensi untuk bocor jugak. so minta org tu welding sikit. hemmmmm.. keta ok keta...

Berhati-hati dengan Minyak Angin

copy from my friend...
Ini untuk pengetahuan awak dan bolehlah awak sampaikan atau pesan kepada kawan-kawan tanpa mengira kaum agar apa yang berlaku kepada anak saya tidak berulang kepada anak kawan-kawan kita dan juga umat manusia seluruhnya.
Ahmad Tarmizi Ahmad Basri (anak kesayangan saya yang kelima) 3 tahun
17/08/04 - Deman biasa dan dibawa ke klinik untuk perubatan
18/08/04 - Masih deman dan perut kembong akibat tak selera makan kerana sakit tekak
19/08/04 - Saya kurang senang dengan kesihatan anak saya dan bawa dia berjumpa doktor pakar.
Setalah diperiksa soalan pertama yang doktor tanya kepada saya serta isteri saya ialah...'ada sapu apa-apa minyak di perut' bererti sebagai doktor dengan ilmu kedoktorannya dia tahu bahawa puncanya adalah disebabkan minyak angin.Anak saya dimasukan ke wad. Dia dalam keadaan koma tanpa membuka mata, berkata-kata, bergerak dan pernafasan pun dibantu dengan alat penafasan oksigen. Darah,kencing diambil bagi tujuan pemeriksaan.
Keputusan pemeriksaa…

mata memangdang matalah puncanya

wahhh.. belagu nurkumalasari aku pagik2...

salam korang...

aku besiaran dari opis. (sambil memandang pintu bos aku) kekekeke... ari tu pas aku check adam, aku ngan en somi pi klinik mata di hospital bukit mertajam. doc check mata aku (perempuan melayu, umo 30+, kurus, baik :D)

doc : emmm ada selaput kat belah idong, 2 belah no.
aku : a ah dokte
doc : dari bila?
aku : dari peknen lagi. dulu masa saya peknen 5 bulan ada mai jugak, doc cina pompuan cakap tak boleh opret n bagi ubat yang kuat sbb saya tengah peknen. doc tu cakap lagi mei pulak lepas bersalin kalo tak hilang. tu yang saya mai ni.
doc : boleh opret dik, tapi kalo opret kompom naik balik dalam masa 3 tahun lepas tu. so ketua kami dah bincang bila orang muda yang ada selaput mata ni tak yah buang, selagi tak da risiko apa2. contoh macam selaput dah sampai kat anak mata hitam, yang tu memang kena buang.
aku : sebab apa yang jadi selaput ni ek dokte?
doc : sebab kena habuk, tengok moniter komputer, ekon, mata kering, bekas makeup &…