Nuffnang

Rabu, 30 September 2009

Makan makan

salam.. hari ni ofis ada makan-makan jamuan makan raya la kiranya. lain yang oder lain yang mai. sepatutnya ayam gorebg berempah, tah macam mana jadi ayam masak merah, paih tu tambah air asam plak. dah la pandai2 sendiri buat menu tak bagi tau kami pulak.. @#$%^&* geram betul.. acar dia manis macam air gula.. tapi nasib baik kurma kambing sedap..

MENU
  • Kurma kambing
  • Dalca Daging
  • Ayam Masak Merah - TIADA DALAM SENARAI
  • Acar Buah
  • Air Asam - TIADA DALAM SENARAI
  • Rebina





ni pinngan aye... :D

Selasa, 29 September 2009

A Perfect Getaway

Sabtu lepas gi tengok wayang lagi dengan encek tunang...

Synopsis :
Cliff and Cydney are an adventurous young couple celebrating their honeymoonby backpacking to one of the most beautiful, and remote, beaches in Hawaii. Hiking the wild, secluded trails, they believe they've found paradise. But whenthe pair comes across a group of frightened hikers discussing the horrifying murderof another newlywed couple on the islands, they begin to question whether they should...


Jumaat, 18 September 2009

Tudung Kawin

Salam... Tudung tuk Wedding aye dah sampai kemrin. tqvm kak hana.. cantik la.. puas hati..


Khamis, 17 September 2009

Baju Raya

kemarin abe kelabu belikan baju ni kat aye... antek kan... :)

muka baru balik kija :))

Persiapan Raya

Assalamualaikum... meh aye cita sikit projek kuih yang aye dah buat...

Coklat Lavendar, ada koko crunc, nestum, kismis, badam kat dalam...
Jejari Oat, acuan jejari tu tak da, aye pakai pisau potong :))
Biskut Nestum O la la, dlm ada nestum, susu fullcream, tepung2.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ni oven belikan tuk mak... saja je la, sian dia dok pakai oven lama..
Bio Aura, yang ni aye beli khas buat mak abah, tapi tuk hari jadi mak bulan depan.. hehehehe

Rabu, 16 September 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Disini saya ingin memohon ampun dan maaf atas segala kesilapan saya selama memblogkan diri, andainya terkasar bahasa, tersilap cakap, terlebih membebel maafkan la yer... kepada luvma, jiji (watie), ara (zetty), kak eynda, BRF (fan) yang banyak mengajar tentang blog, betty, relyza, zue, anum, adc, tieka, cira, baiz, fizah, dayah, ina, shin, huda, sarah & semua kawan-kawan n yang silent reader juga serta buat falily tercinta mak, abah, abang, kakak, kema, adik dan yang paling istimewa buat MY FIANCE tersayang, saya ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin...


Bebuka Puasa Lagi...

ari tu keluar ngan abe kelabu cari baju2 kat family (tuk kenuri nanti) n akibat dah lama merungut kat ab kelabu nak makan buger McD, makan jugak hari tu.. puas hati, nah ambik set big mac 2 set 2 orang makan. hehehehe.. kami 2 ni kuat makan tau, tengok la badan...

nak tau, sundey bi saya makan 2 cawan :D


masa ni abe kelabu ambik gambo, saya tengah tengok ada makcik tu dah makan, tapi rasanya bukan time dia lagik..

aye yang semakin gemok dibulan posa...

Isnin, 14 September 2009

From My Fiance

hari tu masa jalan-jalan gurney, tersangkut dengan spek vincci ni, abe kelabu tanya nak ker? apa lagi, sambaq le... apa pun mesti sama dengan siti :D

Khamis, 10 September 2009

Engagement - LAST

okeh, ni yang last..
best pren.. ina kiri dayah kanan, selalu 4 tapi sorang lagi tek de..

MY FIANCE :D


i luv this pica


kanan sekali tu pasangan romantik uuuuuu cuma yang tengah tu tak bawa cek abe, cik abe dia malus...





posing jangan tak posing




@-'-----
my dan & my mom
family lelaki, ita, mak metua, farah
my family...
kawan my fiance dari kecik..
yang kawan i ler.....
:P
sweet je ibu baru lepas pantang nih...

dengan sepupu..

tamat dah..... so tunggu gambo kawin pulak ler..... tata titi tutu...

Makan makan

salam.. hari ni ofis ada makan-makan jamuan makan raya la kiranya. lain yang oder lain yang mai. sepatutnya ayam gorebg berempah, tah macam mana jadi ayam masak merah, paih tu tambah air asam plak. dah la pandai2 sendiri buat menu tak bagi tau kami pulak.. @#$%^&* geram betul.. acar dia manis macam air gula.. tapi nasib baik kurma kambing sedap..

MENU
  • Kurma kambing
  • Dalca Daging
  • Ayam Masak Merah - TIADA DALAM SENARAI
  • Acar Buah
  • Air Asam - TIADA DALAM SENARAI
  • Rebina





ni pinngan aye... :D

A Perfect Getaway

Sabtu lepas gi tengok wayang lagi dengan encek tunang...

Synopsis :
Cliff and Cydney are an adventurous young couple celebrating their honeymoonby backpacking to one of the most beautiful, and remote, beaches in Hawaii. Hiking the wild, secluded trails, they believe they've found paradise. But whenthe pair comes across a group of frightened hikers discussing the horrifying murderof another newlywed couple on the islands, they begin to question whether they should...


Tudung Kawin

Salam... Tudung tuk Wedding aye dah sampai kemrin. tqvm kak hana.. cantik la.. puas hati..


Baju Raya

kemarin abe kelabu belikan baju ni kat aye... antek kan... :)

muka baru balik kija :))

Persiapan Raya

Assalamualaikum... meh aye cita sikit projek kuih yang aye dah buat...

Coklat Lavendar, ada koko crunc, nestum, kismis, badam kat dalam...
Jejari Oat, acuan jejari tu tak da, aye pakai pisau potong :))
Biskut Nestum O la la, dlm ada nestum, susu fullcream, tepung2.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ni oven belikan tuk mak... saja je la, sian dia dok pakai oven lama..
Bio Aura, yang ni aye beli khas buat mak abah, tapi tuk hari jadi mak bulan depan.. hehehehe

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Disini saya ingin memohon ampun dan maaf atas segala kesilapan saya selama memblogkan diri, andainya terkasar bahasa, tersilap cakap, terlebih membebel maafkan la yer... kepada luvma, jiji (watie), ara (zetty), kak eynda, BRF (fan) yang banyak mengajar tentang blog, betty, relyza, zue, anum, adc, tieka, cira, baiz, fizah, dayah, ina, shin, huda, sarah & semua kawan-kawan n yang silent reader juga serta buat falily tercinta mak, abah, abang, kakak, kema, adik dan yang paling istimewa buat MY FIANCE tersayang, saya ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin...


Bebuka Puasa Lagi...

ari tu keluar ngan abe kelabu cari baju2 kat family (tuk kenuri nanti) n akibat dah lama merungut kat ab kelabu nak makan buger McD, makan jugak hari tu.. puas hati, nah ambik set big mac 2 set 2 orang makan. hehehehe.. kami 2 ni kuat makan tau, tengok la badan...

nak tau, sundey bi saya makan 2 cawan :D


masa ni abe kelabu ambik gambo, saya tengah tengok ada makcik tu dah makan, tapi rasanya bukan time dia lagik..

aye yang semakin gemok dibulan posa...

From My Fiance

hari tu masa jalan-jalan gurney, tersangkut dengan spek vincci ni, abe kelabu tanya nak ker? apa lagi, sambaq le... apa pun mesti sama dengan siti :D

Engagement - LAST

okeh, ni yang last..
best pren.. ina kiri dayah kanan, selalu 4 tapi sorang lagi tek de..

MY FIANCE :D


i luv this pica


kanan sekali tu pasangan romantik uuuuuu cuma yang tengah tu tak bawa cek abe, cik abe dia malus...





posing jangan tak posing




@-'-----
my dan & my mom
family lelaki, ita, mak metua, farah
my family...
kawan my fiance dari kecik..
yang kawan i ler.....
:P
sweet je ibu baru lepas pantang nih...

dengan sepupu..

tamat dah..... so tunggu gambo kawin pulak ler..... tata titi tutu...