Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2009

Aura Shape From AVON

Kemarin saya beli aura shape 1 set, dengan Teknologi Nano Arang Bambu. dah try, memang sedap pakai. Bra tu masa saya pakai, wowwwwww nampak sexy+montok.. malu plak tengok diri sendiri kat cermin.. hik hik hik... Corset plak, sedap ja dok kat badan, memula tu kat perut saya ketat sikit, biasa la kulit perut tebal (mak cakap.. huhuhuhuhu) rasa ketat sikit, dah lama nanti ok la.. Girdle pula, emmmm sedap sangat pakai, selesa sangat, sebelum ni saya ada 3 girdle, termasuk yang baru ni, inilah girdle yang saya sedap pakai. kak ani (owner AVON Nibong Tebal) cakap, mula-mula tu badan rasa lengoh2 sikit, tapi lama kelamaan akan biasa dan ok. tak rugi beli...
aura shape up bra Tali Bahu Yang Lebar+Stuktur Tetulang X+Fabrik NANO Bambu Charcoal
aura shape vest corset Fungsi : Sokongan Ekstra+mengempis Perut & Pinggang+Memperkemaskan Postur Badan+Skongan Belakang Yang Kukuh aura shape girdle
Fungsi : Mengajak bentuk Pinggul + Mengempis Perut

Pahala Terakhir Seorang Isteri

Saya dapat cerita dibawah dari rakan sepejabat melalui email. thank`s fiza. sayu je baca kisah kakak ni. mesti dia berasa bersalah kat arwah suaminya, kalau saya pun.... hanya Allah saja yang tahu hati dan perasan saya sekarang ni.... - Jadikanlah kisah menarik ini sebagai pengajaran buat wanita yg bergelar ISTERI.... -
Peristiwa yang menimpa diri saya kira-kira dua tahun yang lalu sering datang meragut ketenangan yang cuba di pupuk hari demi hari. Saya selalu kecundang. Justeru saya masih belum dapat memaafkan kesalahan yang telah dilakukan. Kesalahan yang disangka ringan, tetapi rupa-rupanya mendatangkan rasa bersalah yang tidak pernah berkesudahan hingga ke hari ini. Ingin saya paparkan peristiwa yang menimpa diri ini untuk tatapan anda sekalian, untuk dijadikan teladan sepanjang hidup. Untuk pengetahuan semua, di kalangan sahabat-sahabat dan saudara-mara, saya dianggap sebagai seorang isteri yang baik. Tetapi keterlaluan jika dikatakan saya menjadi contoh teladan seorang isteri bekerj…

Nama Baby

Tadi saja selak-selak web Pa&Ma tengok nama baby yang best... cover bulan ogos, comeyyyyyy sangat baby ni.. geramnya.. cam nak giget aje... dan yang tersangkut ialah...
-
Baby Girl
-
Diyanah - agama
Nama yang cukup sinonim dengan kecantikan wajah yang selalu dimiliki oleh pemiliknya. Mungkin orangnya putih, berseri dan apa sahaja yang cantik pada dirinya. Di sebalik nama yang sedap didengar ini, sebenarnya ia bererti agama. Agama pastinya yang berkait rapat dengan kesucian dan juga kebersihan. Semoga anak pandai menjaga kebersihan dan kesucian dirinya sebagai seorang wanita yang solehah.
-
Dayana - Batrisya Gagah perkasa/cerdik/pintar
Seorang yang memiliki nama ini akan menjadi terkenal, berjaya dalam apa bidang yang diceburinya. Hatinya cekal dan gagah dalam membina dan mengejar kecemerlangan hidup di dunia dan akhirat. Sifat-sifat baik yang dimilikinya, memudahkan ia membina karisma diri.
-
Fazila - Ulung, jujur, cemerlang <--- nama kus... - Wafiah - Sempurna
Anak yang sempurna sifat zah…

Pink

Kasut baru, crocodile. sebenarnya lama dah tingin kasut cam ni, ala-ala ibu mengandung giteww... ada jenama ni, school, bata dll lah.. tapak sedap pakai.. dapat juga akhirnya... yeh yeh..

Sweet... Siti & DK

tiada ungkapan yang dapat ku berikan apabila melihat foto2 siti bersama somi... romantik sangat, jeles....huhuhuhuhu.....

Baju Pengatin

Sabtu lepas saya beli majalah pengantin ni. tengok kat tudung ekin pakai tu, lawoooooonya.. huhuhu... kalau tengok plak kat baju pengantin putih merah tu, cam tu la saya inginkan tuk wedding nanti. tapi nganten laki suma putih, kalau ikot gambar tu sampin n tengkolok merah kan, so yang mana 1 ok yer? bagi pandangan kat saya sikit... tengah buntu nih... pas tu baju saya pula si zam tu nak buat cam baju ada koler... cam tak kena jek. nanti nampak dada beso, kan... saya ingat nak suh dia buat jubah biasa ja... nanti nampak sarat sangat, lagi nampak bam... huhuhu..



Ramadhan

i MiSs U, mY fiAnCe...

*balik cepat & hati-hati ye memandu...

Andai Ini Ramadhan Yang Terakhir

Andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tentu siangnya engkau sibuk berzikir
entu engkau tak akan jemu melagukan syair rindu
mendayu..merayu. ..kepada- NYA Tuhan yang satu
andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tentu sholatmu kau kerjakan di awal waktu
solat yang dikerjakan.. .sungguh khusyuk lagi tawadhu'
tubuh dan qalbu...bersatu memperhamba diri
menghadap Rabbul Jalil... menangisi kecurangan janji
"innasolati wanusuki wamahyaya wamamati lillahirabbil 'alamin"
[sesungguhnya solatku, ibadahku, hidupku, dan matiku...
kuserahkan hanya kepada Allah Tuhan seru sekalian alam]
~
andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tidak akan kau sia siakan walau sesaat yang berlalu
setiap masa tak akan dibiarkan begitu saja
di setiap kesempatan juga masa yang terluanga
lunan Al-Quran bakal kau dendang...bakal kau syairkan
~
andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tentu malammu engkau sibukkan dengan
bertarawih.. .berqiamullail. ..bertahajjud. ..
mengadu...merintih. ..meminta belas kasih
"sesungguhnya aku tidak la…

Sick

Tadi pagi gi klinik tempat saya kerja dulu. bagun subuh tadi tekak sakit la sangat-sangat. takotnya tak da sora macam hari tu. tak boleh bercakap langsung sebab sora tak kuar.. eeee tak mau... perit rasa. so doc bagi antibiotik, sakit tekak, kahak n ubat kumur (thymol). harap-harap cepat la sembuh sakit nih.. tak suka sakit... sakit sekarang ni cepat-cepat kena gi klinik..

Rizman Ruzaini

Diantara rekaan Rizman yang megegarkan jantug ku....
cantik kan.... acely yang brown & pink tu nak pilih tuk wedding nanti, tapi dah lari tajuk la....
-




Takottttttt :_(

Assalamualaikum.... kepada kawan-kawan yang sudi masuk blog saya. saya ingin berkongsi cerita sedih yang saya dapat video dari adik saya. (kalau yang pernah tengok buat-buat la tak penah tengok :p). sedih sangat tengok video yang bertajuk `BUNUH DIRI`(perlis) sebab cinta....?? WHAT DE @$%&*!. Tak terfikirkah keadaan mak abah kakak abang adik? tak fikir ke yang kita ni banyak dosa yang perlu keampunan? hanya Allah saja yang tahu perasaan saya ketika melihat video 3 minit ini. air mata bercucuran kerana kasihan. kenapa dia sanggup buat macam ni kerana frust bercinta :(. kepada kawan kus sekalian, ambil lah iktibar, janganlah kerana CINTA nyawa behargamu itu tekorban... ingan Allah, mak & ayah yang menatang kita sepenuh kasih sayang... biarpun kita dipukul, dimarahi mereka, mereka tetap beharga buat kita....
-
wanita yang dikatakan `marka` arwah yang mengantung diri... arwah, tangan dan kakinya sudah lebam.
arwah sudah keras ketika ini..



kad toup hotlink yang dimiliki arwah utk `awekn…

District 9

Last saturday saya dengan tunang tengok cita ni. meh cita sikit sinopsis cita ni...
~3 Star~
-
Thirty years ago, aliens made first contact with Earth. Humans waited for the hostile attack, or the giant advances in technology. Neither came. Instead, the aliens were refugees, the last survivors of their home world. The creatures were set up in a makeshift home in South Africa's District 9 as the world's nations argued over what to do with them. Now, patience over the alien situation has run out. Control over the aliens has been contracted out to Multi-National United (MNU), a private company uninterested in the aliens' welfare - they will receive tremendous profits if they can make the aliens' awesome weaponry work. So far, they have failed; activation of the weaponry requires alien DNA. The tension between the aliens and the humans comes to a head when an MNU field operative, Wikus van der Merwe (Sharlto Copley), contracts a mysterious virus that begins changing his DNA. …

Tudung Nikah

Tudung nikah saya dah siap. awal kan :D
thank`s kak Hani : http://www.myhannah.com.my/blog/

Ustaz Asri Rabbani

PETALING JAYA: Vokalis kumpulan nasyid Rabbani, Ustaz Mohd Asri Ibrahim, 40, disahkan meninggal dunia kurang sejam yang lalu akibat serangan jantung di Hospital Pantai, Bangsar.
Menurut rakannya, Azadan, jenazah arwah Asri akan dibawa ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) selepas ini.Dimaklumkan, arwah meninggal dunia selepas jatuh pengsan semasa memberikan ucapan dalam sidang media program 'Syahadah' di Angkasapuri, Radio Televisyen Malaysia (RTM) kira-kira pukul 10.30 pagi tadi.
Asri dilahirkan pada 3 Ogos 1969 di Klang, Selangor.Arwah meninggalkan seorang balu, Halizah Shahzan, 39, dan enam orang anak.
------------------------------------------------------------------------------------------------
ni blog arwah : http://asrirabbani.blogspot.com/



12.08.2009

Hari yang sedih buatku, kenangan bersamamu akan daku ingat sepanjang hayatku...

------------------------------------------------------------------- Kenangan Terindah-Samson - aku yang lemah tanpamu aku yang rentan karena cinta yang telah hilang darimu yang mampu menyanjungku -
selama mata terbuka sampai jantung tak berdetak selama itu pun aku mampu tuk mengenangmu -
darimuku temukan hidupku bagiku kau lah cinta sejati -
yea ohh -
bila yang tertulis untukku adalah yang terbaik untukmu kan kujadikan kau kenangan yang terindah dalam hidupku namun takkan mudah bagiku meninggalkan jejak hidupku yang tlah terukir abadi sebagai kenangan yang terindah -
ohh ------------------------------------------------------------------- Siti Nurhaliza - Melawan Kesepian - Tiada sesiapa dapat melupa Perasaan cinta pertama Akan ku ingat selama-lama Saat Pertama jatuh Cinta... - kasih sayang Senyum Mesra bersama, pujuk rayu mu pasti ku ingati... - Apapun jua akhirnya aku kan tetap mengingatimu dengan setia - Walaupun kau akan pergi Pastiku ingati, gelora c…

Engagement - PART 4

jam 12.00tghr saya dgn dayah (na) ke kedai Zam. sepatutnya Zam yang kena makeup, tapi disebabkan atok dia meninggal semalam (7.8.09 malam), so yang makeup saya kawannya (mimi). memulanya ayu takot sbb setahu saya mimi ni makeup garang giler... sebelum dia makeup saya ada 2 orang dah dia makeup, 1st nampak garang gila, no2 tak tau pula, tapi mai time saya, Alhamdulillah, saya puas hati sangat2. so zam ada tanya mimi, `hang makeup ila macam mana? mms mai kat aku` so si mimi sebenarnya mengejar masa tak sempat nak snap gambar saya. tapi mimi n staff zam yang ada kat situ badi tau kat zam, `muka ila aku makeup macam biasa, tapi muka dia nampak sweet2 gitewwww` :D hehehehe kiambang la montot saya.... layan la pic saya kat bawah ni yea.... muka sebelum buh apa2 bedak, tembamnya..!!!! mimi

Alhamdulillah tudung menjadi elok. punya susah nak menjadi sampai naik marah...
Tapi apa pun saya rasa, saya nampak sweet dengan pink ni.. thank`s ara...
mulanya tudung ni pendek, nampak `si kembar` plak...

so …