Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2014

4days to go!!!!

~39weeks 3days~ Alhamdulillah.. due date sabtu ni 13/09/2014, tapi baby tak tau la nak keluar bila... sekarang pun tak da sakit apa2.. huhuhu dan saya masih sedang bekerja memanjat tangga pejabat ke tingkat 3 tiap2 hari turun 4-6 kali... naik masuk keja kul 8, turun makan kul 10, naik pas tu turun kul 12 ambil adam amsyat, pas tu naik, balik kul 5 tak 6 kali tu... tapi tak pe, orang kata jalan banyak senang bersalin... aminnnn harap macam tu la hendaknya....
sebelum besalin dok atoq kat en papa nak makan macam2..hihihi... my fev nasi kandaqqqq...

Demam Rindu

Assalamualaikum...

2 hari sebelum aku masuk wad ari tu si abang adam amsyar ni demam... demam yang panas tak turun2 3hari. pelik.. selalunya dia ni kalau demam 2 hari dah kebah. kali ni memang lama.. tup2 mama masuk hospital, lagi dok demam. ahad tu plak en papa tak dak.. memang 100% maktok yang jagakan.

ahad malam...
esok pagi tu bawa dia ke klinik kesihatan. muka merah n panas ja. kat telinga, pp tu lagi merah tebakar.
mata berair ja. masa ni check suhu 38. tak kena tahan wad. terfikir jugak kalau kena tahan memang la bagus untuk dia, tapi aku ni dah la sarat, dengan aktif dia lagi la buat aku letih. memang susah la nak jaga. silap2 cucuk ubat kat tangan boleh dia cabut sendiri. huuuiiii tak mauuu....
singgah beli barang kat dia sikit. dia tak lalu makan langsung. habis kuat nasi 1-2 mulut. asyik minum air cap badak je...
malam selasa aku jaga dia... esok tu aku kena tahan wad dah....
ni pic masa aku balik dari wad hari tu. dah sihat sikit. panas pun kurang... tup2 malam panas bali…

Bermalam di hospitalll

Assalamualaikum....

Lamanya tak update blog. 2 mingu yang sebok....

18/08/2014
Pagi dalam 4 lebih terasa macam ada air cair keluar tapi bila campur dengan keputihan aku blur sikit. so pagi tu ke klinik kesihatan ibu dan anak di tempat selalu aku checking. cerita la sebab tak pasti itu air apa. doc scan air ketuban tak da apa suma ok. so doc pun tak pasti. dalam masa check bawah diorang ambil sample lagi untuk buat ujian. masa doc tu call sembang dengan pakar di hosp seberang jaya ayat yang aku paling clear dengan "so kena admit la??" uihhh betui ka apa aku dengar ni.. yes kena tahan... ayo yo... so ke seberang jaya la aku hari ni.... call en papa suh datang ambil kereta sebab aku kena naik van ambulance.


tengok, siap2 kena cocok. sampai kat HSJ kena check macam biasa la... dapat pulak dok melayu lelaki.. so kena redha ok...redha...


kenapa aku nampak begitu besar??? sila salahkan baju itewww. dalam jam 4 lebih dapat dok wad. so kena tahan 1 malam... punya la lapar time ni seb…