Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2014

3rd trimester + masalah keputihan???

Assalamualaikum.... (siaran langsung update blog di rumah mak)

Alhamdulilah... dah masuk 7 bulan usia baby dalam perut.. seriously memang tak sabar nak tunggu bulan september nanti.... nak tengok budak kecik kat dlaam ni....

So far tak banyak update tentang budak kecik ni dalam blog macam Abang Adam Amsyar... dulu tiap2 minggu update.. sekarang mama double malas... sori yer...

Alhamdulillah masalah tak da sepanjang mengandung ni. hanya keputihan yang teruk melanda beberapa minggu ni. dah pakai ubat tu hilang terus sampai hari ni... harap2 hilang terus dari hidup... huhuhuhu... so kepada sesiapa yang ada masalah keputihan tu sila berjumpa dengan doktor ya, kerana SANGAT BERBAHAYA. boleh menyebabkan kehilangan dia didalam rahim....

ini ubat yang ai dapat lepas jumpa doc ari tu.. Alhamdullah baik dengan izin Allah...
Pas tu pakai lactacyd feminine wash. saya suka pink sebab baru ori lactacyd...
Bayak juga ai carik kat blog2 masalah keputihan dan kebayakkannya baby dah tak de... kawan ke…

:D

Assalamualaikum....

sebenarnya tak tau nak update apa... so meh mama update pada hari rabu. app. cek perut kebetulan nak gi jusco BM baru buka so ambil keputusan ambil cuti lah.. minta en papa cuti sekali. kebetulan Adam Amsyar cuti minggu ni, so tak kalut nak balik ambil dia tengahari, dok dengan maktok jab yer....

Kat klinik dok dari kul 8am sampai 11.30am... fuhhh memang dugaan sebab apa pun tak masuk perut hanya bertemankan air kosong jer... huhuhuhu kesian kat baby dengan en papa... sori la no.... disebabkan ada masalahan keputihan, kena la jumpa doc. so doc ambil sedikit untuk buat ujikaji...wahhh ayat farmasi sangad.... keputihan makin teruk tu yang jumpa doc jugak sebab dah nak warna hijau... sangat bahaya hokeh ok untuk kandungan. boleh menyababkan keguguran. huhuhu tak mau la.... nanti sy cita sikit bab keputihan yang amat bahaya ini yer....

So lepas makan tengahari gerak terus ke jusco, sekali hujan lepast yang amat sangat. parking plak memang penuh giler atas bawah. dekat set…

random photos

makanan terbaik bulan ini......

buat makan malam untuk kami somi estri....
pepagi minum ni dulu... sampai opis, buka petiais, minum... hahaha...
pot luck kat opis.... kenyang sampai ke petang.... mama bawa salad....
the best durian from balik pulau...memang terbaekkkk....
ikan keli masak tempoyak by SIL... super sedapppp... dia siap buat stok kuah untuk disimpan..hohoho tq kak...
menu hari ni kat opis. pagi makan sekali petang makan sekali.. tak payah turun makan nasi.... super sedap... mama bawa telur masin jer...hihihi

Update cerita Adam Amsyar

Asslamualaikum....

Lama tak update blog. tak banyak citer sebenornyer.... nak kata bz tak sangat tapi urat malas dah membengkak dalam badan... hihihihi

Nak up tentang Adam Amsyar (3 tahun 8 bulan). dia masih belum boleh betutur dengan baik. hanya 1 per 1 patah je yang dia sebut. kalau dia nampak mama goreng telur dia akan sebut "wow egg...." toup nasi kat telur dia sebut "nasi...yum yum" terus ambik pinggan dia bawa kat meja makan.. hahaha... nampak bunga dia sebut "flower" pas tu hidu. nampak kapal terbang dia sebut "airoplen". Tapi kami suami isteri tak pernah cakap dengan dia tak terus. cakap bahasa yang dia boleh sebut dan faham.

Bab keaktifan tu macam macam tu jugak. aktif yang bila kat jalan atau luar kena awasi dia sebab dia memang tak tau takut. kat jalan kg sekali pun mama akan turut serta mana dia nak pegi.

Kat PDK sekarang pun ok alhamdulillah. dengan cikgu2 suma ok. rasanya diaorang  layan dia dengan baik sangat sebab nampak dia dengan c…

Love peknen....

Up date gambar adik hantar semalam kat whatapps... sebelum ni ada software ni kat hp, pas tu boring, buang jer. adik plak buat untuk peknen plak, super cute.. saya nak kongsi...
 paling suka pic atas ni.. nampak sweet n tak seksis... hahaha
 suka jugak pic atas ni... en papa mmg suka gitar dari muda lagi. kat rumah pun ada 3 buah....