3rd trimester + masalah keputihan???



Assalamualaikum.... (siaran langsung update blog di rumah mak)

Alhamdulilah... dah masuk 7 bulan usia baby dalam perut.. seriously memang tak sabar nak tunggu bulan september nanti.... nak tengok budak kecik kat dlaam ni....

So far tak banyak update tentang budak kecik ni dalam blog macam Abang Adam Amsyar... dulu tiap2 minggu update.. sekarang mama double malas... sori yer...

Alhamdulillah masalah tak da sepanjang mengandung ni. hanya keputihan yang teruk melanda beberapa minggu ni. dah pakai ubat tu hilang terus sampai hari ni... harap2 hilang terus dari hidup... huhuhuhu... so kepada sesiapa yang ada masalah keputihan tu sila berjumpa dengan doktor ya, kerana SANGAT BERBAHAYA. boleh menyebabkan kehilangan dia didalam rahim....

ini ubat yang ai dapat lepas jumpa doc ari tu.. Alhamdullah baik dengan izin Allah...

Pas tu pakai lactacyd feminine wash. saya suka pink sebab baru ori lactacyd...

Bayak juga ai carik kat blog2 masalah keputihan dan kebayakkannya baby dah tak de... kawan kepada kawan opis ai pernah becerita yang babynya meninggal pada usia 5-7 bulan (tak pasti) disebabkan masalah ini. dan disebakan dia sambil lewa sahaja tentang masalah ni dia kehilangan annak sulungnya.. alhamdulillah sekarang dah ada no 2.

So, dari situ ai bertekad jumpa doc masa pemeliksaan bulanan baru2 ni. Doc ambil sample keputihan untuk buat ujian jenis bektiria apakah yang ada kat situ. masalah ai teruk bebab keputihan tu dah nak kehijauan. hoho malu giler time doc suruh bukak kangkang... lama oooiii tak buat macam tu... last time besalin kat Adam Amsyar jer dekat 4 tahun dah... tapi untuk baby tentulah kita lakukan apa saja kan....

Ingat nih!!! larangan/pesanan doc kepada sesiapa ada maslah keputihan.. JANGAN BERSAMA SUAMI KETIKA ADA KEPUTIHAN. tambah lagi yang teruk seperti ai. IA MENYEBABKAN si ibu akan mengalami CONSTRUCTION atau sakit nak bersalin. sebab tu si ibu boleh hilang janin/baby. Sila ambil berat ya... ai pun macam tu juga.. sama2 kita jaga kandungan kita...

Ok tu seba sikit ai nak kongsi untuk semua...

7 month :D

xoxo
-irenedahayublog-