Bengkel Intensif/Pendidikan Autisme untuk Ibu Bapa

Assalamualaikum.....

Baru berkesempatan update blog. Semoga post ini dapat kita menambah ilmu terutama sekali buat ibu bapa/penjang yang mempunyai anak syurga seperti saya.

Permata Kursnia dari Jabatan Perdana Menteri telah memngadakan bengkel autisme jelajah malaysia buat kalangan pendidik2 dan ibu bapa. sayang berguna ok. kat bawah ni ada jadual di negeri2 anda, jika ada masa terluang pergi lah ye...


Ila join yang penang punya lah, minggu lepas. en papa pun pergi jugak. kalau nak ikut hati mak tok n tok wan nak bawa sekali sebab depa ni la yang bayak jaga Adam Amsyar dengan penuh kasih sayang.


Alhamdulillah bengkel berjalan dengan jayanya... hari pertama pegi sarapan kat luar dulu sebab tak dapat jadual lagi. area SPU bayak kedai makan sebab banyak melayu, so pilih ja kat mana nak makan. Bawah ni cerita begambar ya...

roti telur kuah daging + kopi o panas (tak mau bg susu bengkak sat ni, tapi tengahari perah jugak)

Mama & Papa.... papa kata "kita selpiaq dulu sementara tak ramai lagi" senyum la mama dengan muka pinggan..hahaha..



isi borang untuk si Abam kita...


bermula bengkel terus ke pengengalan kepada Autisme. Sebenarnya yang hadir ni kesemuanya ada anak autis dan 10% cikgu pendidikan khas. mula ja pengenalan ada video kids yang autis ni terus teringat kat Adam Amsyar... huhuhuhu nagis jab... ibu yang ada anak autis je yang paham perasan ini... kan...

Jelajah ini bagi saya untuk anak 1-6 tahun ok join. tapi yang atas pun boleh jugak... ada ibu bapa punyai anak yang umo belas2 pun join jugak. kita berkongsi pengalaman.


ceramah sepagi, petang ada aktiviti... sebenarnya tak cukup 2 hari ni. tapi apakan daya kan. kalau ada selalu pun tak pa... sebab autis kids sekarang makin ramai, ibu bapa juga perlu sokongan... kalau pun selalu pun tak pa, kami akan tetap join... insha Allah.....

ni salah satu contoh untuk ibu bapa buat kat rumah. main lekat2 prappp tu budak2 memang suka kan. so boleh la pilih TAJUK yang sesuai dengan anak2 kita.

hari ni la boleh tengok para bapa mengunting yer... yang syoknya en papa ni siap buat lekuk2 tanpa diminta...hahaha...gud job papa...


liminitkan yang kita gunting tadi, nanti senang nak lekatkan kat bord



ye mama pun nak jugak tunjuk buat keja... nampak kidal tapi itu tangan kanan yer..selfie camera kan..




ok, setakat ni dulu... nanti puan mama update lagi yer...