Hari Ibu 2013

Assalamualaikum...

Ahad lepas en papa planing ajak mak-mak mai makan kat rumah. what???? ayo yo jenuh la.. nak masak apa nih.. sebab "saya seorang yang sangat tak pandai masak" tahap boleh boleh ja... so gi ekosave n pasar malam beli apa yang patut... malam betungkus lumus besiang apa yang perlu... nak buat makan tengahari ok, mesti kena banyak lauk... hantam je lah...

so the menu is.....
 
 sambal tumis udang + petai... skrip mak "selalu kalo mak buat selak cari udang, hari ni selak cari petai" kekeke... sepinggan aku letak udang, petai 1 ikat. ai pakai ai pakai resepi mak, letak serai n santan sikit. sikit je dalam 3sudu macam tu... (sehari sebelum call mak "mak, macam mana nak buat sambal tumis petai?"

 ni masakan mak.. apa nama tak tau tapi memang sedap + pedas. ada cili padi, bawang besar, bawang putih, belacan n air asam n ayam goreng... kalo time tak lalu makan, buat je yang ni kompom makan bertambah...

 ni ai masak jugak tau, masak lomak cili api versi negori... resepi khas dari buka resepi negeri sembilan... mertua cakap sedap tapi kurang pedas... kekeke.. mertua memang suka makan sangat pedas... ai letak dalam 16 biji cili padi, mertua said "letak banyak lagi" @_@

 cam biasa ada ayam n ikan goreng...

 yang ni pun resepi dari mak n dari bujang dulu memang fevret.. kacang bendi tumis kicap, dalam ni ada belacan jugak + bawang putih tumbuk.. so yumy....

en papa fevret n kite semua jugak... papadom.. kekeke
 
so petang sambik riada mak mak abah pun nak balik dah kita potong kek kecik dulu... from en papa.. tq yang..
 
 
 my luv mak mertua, ai, my luv mom
 
 eh, bila plak beranak kat papa nih... adoiii sesudah suap mak mak sekali mama pun dapat sebab anak sendiri lari tak mau suap, asyik suap diri sendiri ja... tqvm papa...

dan mama dok jadi tukang suap dia.... luv u sayang mama...