Nuffnang

Rabu, 22 Julai 2009

PERTUNANGAN

bila orang tanya tentang persiapan tunang @wedding, mesti duq daq ja jantung ni. so selepas berbincang dengan mak, abah n bf, semuanya bersetuju me`awalkan` tarikh pertunanggan dari 11/10/2009 (my birthday) ke 8/8/2009 jatuh pada hati sabtu, 17 hari lagi... persiapan alhamdulillah, separuh dah siap...

Persiapan

baju
-dah beli ada kat kedai unty yummy, minggu depan baru ambil. warna pink ppel, baju kurung moden.
-baju ayu dah ambil (26/07/2008) paid, tapi nampak gemoks la... huhuhu... cam tak mo pakai jer..

pelamin
-ayu buat sendiri, hanya sewa kerusi kat zam (butik pengantin yang ayu ambil tuk wedding nanti)

-semalam bakal mak mertua datang (merisik), disebabkan dia baru pas buat pembedahan dibahagian pusat n tak brapa boleh duduk terus (bersila) ayu kena tukarkan dari pelamin sila ke kerusi, untuk menyenagkan dia menyarung cincin, dan menyenagkan ayu yang cepat kebas :D

hantaran
-bekas mangkuk ayu dah beli, cuma yang hiasan & barang belum.
-barang2 dah beli separuh, minggu depan baru cari kot, kena tunggu gaji :(

makan
-memandangkan ayu bertunang petang, ayu buat goreng2 je, kuih tempah kat mertua watie :D
-kemarin dah bincang2 dengan mak abah, buat bihun goreng atau sup. ayu tak mau la qennyoh2 sangat, sian kat mak nanti kalut dia..

tarikh : 08.08.2009 (sabtu)
masa : 3.00 pm

tempat : teratak ibunda

Duit Keluar
makanan -
hantaran - cup cake 40 (kak ana),
pelamin - 170 (zam+talam 10), 145 kayu lipat
makeup - 80 (zam)
baju - kain 165, upah 150, tudung ara 100


Selasa, 14 Julai 2009

PERTUNANGAN

bila orang tanya tentang persiapan tunang @wedding, mesti duq daq ja jantung ni. so selepas berbincang dengan mak, abah n bf, semuanya bersetuju me`awalkan` tarikh pertunanggan dari 11/10/2009 (my birthday) ke 8/8/2009 jatuh pada hati sabtu, 17 hari lagi... persiapan alhamdulillah, separuh dah siap...

Persiapan

baju
-dah beli ada kat kedai unty yummy, minggu depan baru ambil. warna pink ppel, baju kurung moden.
-baju ayu dah ambil (26/07/2008) paid, tapi nampak gemoks la... huhuhu... cam tak mo pakai jer..

pelamin
-ayu buat sendiri, hanya sewa kerusi kat zam (butik pengantin yang ayu ambil tuk wedding nanti)

-semalam bakal mak mertua datang (merisik), disebabkan dia baru pas buat pembedahan dibahagian pusat n tak brapa boleh duduk terus (bersila) ayu kena tukarkan dari pelamin sila ke kerusi, untuk menyenagkan dia menyarung cincin, dan menyenagkan ayu yang cepat kebas :D

hantaran
-bekas mangkuk ayu dah beli, cuma yang hiasan & barang belum.
-barang2 dah beli separuh, minggu depan baru cari kot, kena tunggu gaji :(

makan
-memandangkan ayu bertunang petang, ayu buat goreng2 je, kuih tempah kat mertua watie :D
-kemarin dah bincang2 dengan mak abah, buat bihun goreng atau sup. ayu tak mau la qennyoh2 sangat, sian kat mak nanti kalut dia..

tarikh : 08.08.2009 (sabtu)
masa : 3.00 pm

tempat : teratak ibunda

Duit Keluar
makanan -
hantaran - cup cake 40 (kak ana),
pelamin - 170 (zam+talam 10), 145 kayu lipat
makeup - 80 (zam)
baju - kain 165, upah 150, tudung ara 100