Nuffnang

Khamis, 27 Ogos 2015

Masa bersama anak-anak

Assalamualaikum...

Hari cuti sabtu ahad iolls mesti megrain boring dok rumah kalo time patang2. habis kuat pun ajak en papa ronda bawa anak2 kemana2... selalunya ke bati kawan tengok orang main kapal terbang kontrol tu. pas tu tengok monkey ke lepak main buble atau layang2 kat tepi stadium batu kawan...

Hari tu bawa anak naik jeti batu musang bagi kena angin pantai. best juga.. adik teruja ja tengok laut, mungkin dia nampak lapang ja sambil kena angin laut. apa pun masa bersama anak kalau boleh memang nak luang sangat sebab rasa tak lama dok dengan diorang kan.. asyik keja ja... (macam bizi sangat)...

we olls #kazrulsfamily

anak2 kesayangan mama Adam Amsyar & Ammar Rifqi

Abang kalo nak minta peluk adik mau jg dia, tapi tak mau lama2.

adik ni biasa la.. dalam mulut ada ketui mas, susah nak senyum susah nak cakap. muka kering ja..hahaha

Abang kalo dapat milo mau jg duduk diam sat

ni gambar bawah jeti. en papa tengok geram ja ikan banyak2 tu


ok bye

ni beberapa entri kenangan kat jeti ni





Jumaat, 21 Ogos 2015

Carnival SP lagi....

 Assalamualaikum....

9 Syawal bawa anak2 pegi mandi manda kat carnival SP. kali ni 1st time la Ammar Rifqi jejak carnival. baru baik selsema batuk, nak jadi cerita keesokkan harinya dia demam... huhuhu.. panas agaknya, mama pun betul sangat tak pagi dia pakai topi. ingat ye kengkawan, kalo nak bawa anak kecik mandi tempat terbuka bagi pakai topi sebab diorang sangat sensitif....

Kul 8.30pagi dah bertolak dari rumah. kali ni bawa maksunya.. tiket dah naik harga ya. Dewasa RM30 budak RM25. Adam Amsyar dapat RM16 sebab dia sangat istemewa....

tak sabar nak bagi adik mandi air...


kami suka pegi awal masa pintu baru buka, tak ramai orang, tempat pun suka hati la nak pilih. kali ni pegi en papa bawakan kemah sebab senang nanti nak menyusu adik n bagi dia tido. lupa pulak nak ambil gambar kemah.

kazrul's familia



Adam Amsyar biasalah dia, memang teruja sangat la dia... siap berani naik gekonsor tinggi tu... naik p la 10x tak jemu, tapi orang yang teman la penat... lepas ni kalo p lagi kena jaga dia betui2 sebab dia dah biasa, nanti dok buat kepala sendiri.


adik pun best dia, siap nak berangkak sendiri lagi kat tempat cetek. tapi yang ni lagi kena jaga, mata tak boleh lekang tengok dia.

balik pengsan semua, masa ni aiolls pun tido tak sedar maksu ambil gambar.. berat la kepala anak mama dok tanggung kepala mama..hihihi sowiiii

gembira hati mama papa tengok anak2 hepi... 

ini tips ya kepada ibu bapa yang nak bawa anak keluar kemana2 or pegi mandi waterpark.

Khamis, 20 Ogos 2015

Cerita Raya

Assalamualaikum... cerita raya tahun ni tak berapa banyak. lagi pun tak bejalan mana sangat disebabkan masalah yang tak dapat dibendung... huihuihui... tapi nak kongsi cerita pergi beraya...

raya ke berapa dah tak ingat, pegi rumah rakan sekerja en papa kat sungai acheh. sekali dia jamu nasi putih... tekejut jugak sebab mai nak ziarah beraya je... sekali ada gulai ikan senangin, masak lemak labu, ikan goreng, ulam n yang paling best sambal belacan bersama TEMPOYAK!!!!!!!! fev makkkk.. cam nak menangis ja tengok menu ni sebab lama dah tak makan tempoyak dengan sambal belacan... gulai pulak sebiji macam gulai mak dekat rumah... nak tambah juga tapi si Ammar Rifqi ada kat mak tuan rumah, kesian pulak dok tengok jaga si adik tu. last ayat bagi kat en papa "makan sedap tapi tak puas..." hahaha.... boleh macam tu...


Dah masuk keja pegi 'open ofis' JPS SPT, ni ja yang sempat pegi sebab masa Penang punya tak pegi ada hal... 

tengah tunggu bas berhenti... hahaha.. tak lah...

yang bestnya depa semua masak sendiri... ni menunya...

si wati ni nak tiru Ammar Rifqi letak tangan dekat pinggan..

ni paktongko fev. paklong ni kalo buat mesti sedap...tak jemu makan...



kengkawan seperjuangan saya...aceh ceh...

Pas tu ofis pulak buat 'open ofis' tapi tak banyak gambar ada..almaklumlah kan tuan rumah...

dengan kak su, tengok belakang tu, last minit punyaplan nak buat cabutan bertuah...



sedap.... 2x p ulang ambil...

tu tangan budak tu lagi... hihihi...

ni ice cream special edition punya...

ni ja gambar yang sempat ada..hihi


alhamdulillah... ada juga rezeki anak mama..hihihi....

last jumaat lepas pegi PDK Harmoni punya tempat Adam Amsyar belajar...
tengok la budak hensem ni.... mula ok, dah ramai orang tak berapa selesa nak duduk...

kat sini pun depa oder paklong punya paktongko.. abam makan beselera...

ok... tu ja yang dapat kongsi makan2 rumah terbuka... jumpa lagi...

Selasa, 4 Ogos 2015

Raya Day 2

Hari ke dua raya pergi rumah kawan2 en papa... pegi dalam 3 biji rumah je sebab memang tau dah si abam tu nanti kat rumah orang macam mana.. bukan apa, tak semua orang faham nak istimewa ai ni macam mana.. so kami suami isteri dah bincang tak boleh duduk lama n tak banyak rumah boleh pergi...

dah mandi comel2 pakai baju robocarpoli mama apa lagi, nak la ambil gambar dengan benda yang sedang hot sekarang ni... mula2 mau la duduk...





pas tu tau dah.. dedua pegi.. hahaha...

baju ni mak yang belikan... tengok daun kaduk kat baju tu terus teringat miangkam... apa pun tq mak.. di rumah pertama, duduk luar ja, duduk dalam nanti banyak cerita pulak si abam tu... nasib la adik kecik lagi... hihihi senang control... abis kuat nagis selak baju bagi susu..haha...

suka sangat gambar papa ambil ni... anak2 nampak cute.. si adik ni macam ni la muka dia... masam ja.. mak n mak2 sedara kata macam ai kecik2 dulu, susah nak senyum... haha.. nasib ai ni mdah besar suka senyum.... sori ye papa, tak da pulak gambar papa...

Raya Day 1

Assalamualaikum....

Baru ada masa nak update blog ni... Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin kepada pembaca2 blog ayu yer...

Sepanjang puasa ni kelogram mentain 75kg... hahaha... dulu lepas bersalin dapat 71kg u... ni naik balik.. huhuhu serik jugak untuk menjejaki 80kg. hazab nak turun badan. nak naik cepat ja... tapi en suami turun mendadak sampai lepas raya mentain ja makan sikit.. katanya "iman kena kuat!!" hahaha... kekadang iman tak kuat mai abis semua deit... lepas raya kita diet sama2 eh...

Tahun ni raya pertama di rumah in law kat sungai bakap. tema tahun ni warna kelabu yer, Ammar Rifqi pakai balik baju abam Adam Amsyar masa umur setahun. elok je badan diorang. papa pun pakai baju lama yang masih nampak baru. mama dengan abam jugak dapat baju baru... yang bestnya 3 hari nak raya baru nak cari baju abam.. hihihi...

Ok mari kita layan cerita begambar....

bersama lil boy yang semam sehari sebelum raya, memang la mood tak elok. ni pun gagah bagi pai baju. kalo tak pakai pempers ja la nak bagi panas keluar. gambar di atas abam ambil, pandai dia... dia cakap "mama.. senyium...." mama pun apa lagi tujukkan la pipi pau itu...

bila kita nak ambil gambar dia, biasa la buat macam cek ta ambil gambar, tak mo tengok kemera. pas dah snap lari mai kat kita nak tengok gambar dia tadi.

budak ni sekarang suka main benda bertali, tengok ja tali tu begerak macam mana... sekarang ni dah merangkak merata dah. siap bediri lepas tangan lagi. orang kaki dah kuat. bertaktih sambil pegang kerusi pun boleh dah.. Alhamdulillah...


weols asben n wife... 

gambar pertama keluarga kami... 



bila kita minta dia smile macam ni la rupa dia... haha.. apa pun abam tetap cute sayang...

adik tak da mood la dah demam kan.... muka paksa...

raya kali ni SIL masak. sedap.. dia buat mee kari ngan lontong... ai makan lontong berpinggan lupa ada mee kari... sedap kak... minta maap tak tolong banyak, anak2 pun meragam... 

abam dengan kazennya... baju hijau tu sebaya tapi dia terlebih besor... sebab si baju hijau tu lahir pulak tak cukup bulan, lagi nampak kecik la.. baju biru pulak adik kepada en papa.

tu dia... suami tuan belog baru nampak... adik oiii cute la dok tengok orang macam tu... gigit pipi baru tau...

tengok pakcik sebelah rupanya.. ni atta kawan en papa dari kecik sampai sekarang...

tu ha...... comot baru lepas makan mee... bajet bulu mata panjang la tu terlupa kat lubang idong besar... saya ja letak pic abam banyak2... esok2 abam dah besar jadi kenangan...

sesi ambil gambar keluarga bermula... abam dok buat jadi tugu pulak kat sini...

tara.... inilah keluarga mertua saya....  tapi sorang tak da, adik perempuan bongsu, dia kerja... yang dudu dari kiri abang ipar no 2, abang ipar no 1, mak, ehem, biras. belakang tu dif2 kehormat la... hihihi...


masa ni dia kalut nak ambil kemera.... 

bersama ibu mertua ku... mak macam tak da mood, mungkin anak bongsu tak da, tak cukup syarat la.. apa pun terima kasih mak n seluruh ahli keluarga yang amat memahami kami semua...

Masa bersama anak-anak

Assalamualaikum...

Hari cuti sabtu ahad iolls mesti megrain boring dok rumah kalo time patang2. habis kuat pun ajak en papa ronda bawa anak2 kemana2... selalunya ke bati kawan tengok orang main kapal terbang kontrol tu. pas tu tengok monkey ke lepak main buble atau layang2 kat tepi stadium batu kawan...

Hari tu bawa anak naik jeti batu musang bagi kena angin pantai. best juga.. adik teruja ja tengok laut, mungkin dia nampak lapang ja sambil kena angin laut. apa pun masa bersama anak kalau boleh memang nak luang sangat sebab rasa tak lama dok dengan diorang kan.. asyik keja ja... (macam bizi sangat)...

we olls #kazrulsfamily

anak2 kesayangan mama Adam Amsyar & Ammar Rifqi

Abang kalo nak minta peluk adik mau jg dia, tapi tak mau lama2.

adik ni biasa la.. dalam mulut ada ketui mas, susah nak senyum susah nak cakap. muka kering ja..hahaha

Abang kalo dapat milo mau jg duduk diam sat

ni gambar bawah jeti. en papa tengok geram ja ikan banyak2 tu


ok bye

ni beberapa entri kenangan kat jeti ni





Carnival SP lagi....

 Assalamualaikum....

9 Syawal bawa anak2 pegi mandi manda kat carnival SP. kali ni 1st time la Ammar Rifqi jejak carnival. baru baik selsema batuk, nak jadi cerita keesokkan harinya dia demam... huhuhu.. panas agaknya, mama pun betul sangat tak pagi dia pakai topi. ingat ye kengkawan, kalo nak bawa anak kecik mandi tempat terbuka bagi pakai topi sebab diorang sangat sensitif....

Kul 8.30pagi dah bertolak dari rumah. kali ni bawa maksunya.. tiket dah naik harga ya. Dewasa RM30 budak RM25. Adam Amsyar dapat RM16 sebab dia sangat istemewa....

tak sabar nak bagi adik mandi air...


kami suka pegi awal masa pintu baru buka, tak ramai orang, tempat pun suka hati la nak pilih. kali ni pegi en papa bawakan kemah sebab senang nanti nak menyusu adik n bagi dia tido. lupa pulak nak ambil gambar kemah.

kazrul's familia



Adam Amsyar biasalah dia, memang teruja sangat la dia... siap berani naik gekonsor tinggi tu... naik p la 10x tak jemu, tapi orang yang teman la penat... lepas ni kalo p lagi kena jaga dia betui2 sebab dia dah biasa, nanti dok buat kepala sendiri.


adik pun best dia, siap nak berangkak sendiri lagi kat tempat cetek. tapi yang ni lagi kena jaga, mata tak boleh lekang tengok dia.

balik pengsan semua, masa ni aiolls pun tido tak sedar maksu ambil gambar.. berat la kepala anak mama dok tanggung kepala mama..hihihi sowiiii

gembira hati mama papa tengok anak2 hepi... 

ini tips ya kepada ibu bapa yang nak bawa anak keluar kemana2 or pegi mandi waterpark.

Cerita Raya

Assalamualaikum... cerita raya tahun ni tak berapa banyak. lagi pun tak bejalan mana sangat disebabkan masalah yang tak dapat dibendung... huihuihui... tapi nak kongsi cerita pergi beraya...

raya ke berapa dah tak ingat, pegi rumah rakan sekerja en papa kat sungai acheh. sekali dia jamu nasi putih... tekejut jugak sebab mai nak ziarah beraya je... sekali ada gulai ikan senangin, masak lemak labu, ikan goreng, ulam n yang paling best sambal belacan bersama TEMPOYAK!!!!!!!! fev makkkk.. cam nak menangis ja tengok menu ni sebab lama dah tak makan tempoyak dengan sambal belacan... gulai pulak sebiji macam gulai mak dekat rumah... nak tambah juga tapi si Ammar Rifqi ada kat mak tuan rumah, kesian pulak dok tengok jaga si adik tu. last ayat bagi kat en papa "makan sedap tapi tak puas..." hahaha.... boleh macam tu...


Dah masuk keja pegi 'open ofis' JPS SPT, ni ja yang sempat pegi sebab masa Penang punya tak pegi ada hal... 

tengah tunggu bas berhenti... hahaha.. tak lah...

yang bestnya depa semua masak sendiri... ni menunya...

si wati ni nak tiru Ammar Rifqi letak tangan dekat pinggan..

ni paktongko fev. paklong ni kalo buat mesti sedap...tak jemu makan...



kengkawan seperjuangan saya...aceh ceh...

Pas tu ofis pulak buat 'open ofis' tapi tak banyak gambar ada..almaklumlah kan tuan rumah...

dengan kak su, tengok belakang tu, last minit punyaplan nak buat cabutan bertuah...



sedap.... 2x p ulang ambil...

tu tangan budak tu lagi... hihihi...

ni ice cream special edition punya...

ni ja gambar yang sempat ada..hihi


alhamdulillah... ada juga rezeki anak mama..hihihi....

last jumaat lepas pegi PDK Harmoni punya tempat Adam Amsyar belajar...
tengok la budak hensem ni.... mula ok, dah ramai orang tak berapa selesa nak duduk...

kat sini pun depa oder paklong punya paktongko.. abam makan beselera...

ok... tu ja yang dapat kongsi makan2 rumah terbuka... jumpa lagi...

Raya Day 2

Hari ke dua raya pergi rumah kawan2 en papa... pegi dalam 3 biji rumah je sebab memang tau dah si abam tu nanti kat rumah orang macam mana.. bukan apa, tak semua orang faham nak istimewa ai ni macam mana.. so kami suami isteri dah bincang tak boleh duduk lama n tak banyak rumah boleh pergi...

dah mandi comel2 pakai baju robocarpoli mama apa lagi, nak la ambil gambar dengan benda yang sedang hot sekarang ni... mula2 mau la duduk...





pas tu tau dah.. dedua pegi.. hahaha...

baju ni mak yang belikan... tengok daun kaduk kat baju tu terus teringat miangkam... apa pun tq mak.. di rumah pertama, duduk luar ja, duduk dalam nanti banyak cerita pulak si abam tu... nasib la adik kecik lagi... hihihi senang control... abis kuat nagis selak baju bagi susu..haha...

suka sangat gambar papa ambil ni... anak2 nampak cute.. si adik ni macam ni la muka dia... masam ja.. mak n mak2 sedara kata macam ai kecik2 dulu, susah nak senyum... haha.. nasib ai ni mdah besar suka senyum.... sori ye papa, tak da pulak gambar papa...

Raya Day 1

Assalamualaikum....

Baru ada masa nak update blog ni... Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin kepada pembaca2 blog ayu yer...

Sepanjang puasa ni kelogram mentain 75kg... hahaha... dulu lepas bersalin dapat 71kg u... ni naik balik.. huhuhu serik jugak untuk menjejaki 80kg. hazab nak turun badan. nak naik cepat ja... tapi en suami turun mendadak sampai lepas raya mentain ja makan sikit.. katanya "iman kena kuat!!" hahaha... kekadang iman tak kuat mai abis semua deit... lepas raya kita diet sama2 eh...

Tahun ni raya pertama di rumah in law kat sungai bakap. tema tahun ni warna kelabu yer, Ammar Rifqi pakai balik baju abam Adam Amsyar masa umur setahun. elok je badan diorang. papa pun pakai baju lama yang masih nampak baru. mama dengan abam jugak dapat baju baru... yang bestnya 3 hari nak raya baru nak cari baju abam.. hihihi...

Ok mari kita layan cerita begambar....

bersama lil boy yang semam sehari sebelum raya, memang la mood tak elok. ni pun gagah bagi pai baju. kalo tak pakai pempers ja la nak bagi panas keluar. gambar di atas abam ambil, pandai dia... dia cakap "mama.. senyium...." mama pun apa lagi tujukkan la pipi pau itu...

bila kita nak ambil gambar dia, biasa la buat macam cek ta ambil gambar, tak mo tengok kemera. pas dah snap lari mai kat kita nak tengok gambar dia tadi.

budak ni sekarang suka main benda bertali, tengok ja tali tu begerak macam mana... sekarang ni dah merangkak merata dah. siap bediri lepas tangan lagi. orang kaki dah kuat. bertaktih sambil pegang kerusi pun boleh dah.. Alhamdulillah...


weols asben n wife... 

gambar pertama keluarga kami... 



bila kita minta dia smile macam ni la rupa dia... haha.. apa pun abam tetap cute sayang...

adik tak da mood la dah demam kan.... muka paksa...

raya kali ni SIL masak. sedap.. dia buat mee kari ngan lontong... ai makan lontong berpinggan lupa ada mee kari... sedap kak... minta maap tak tolong banyak, anak2 pun meragam... 

abam dengan kazennya... baju hijau tu sebaya tapi dia terlebih besor... sebab si baju hijau tu lahir pulak tak cukup bulan, lagi nampak kecik la.. baju biru pulak adik kepada en papa.

tu dia... suami tuan belog baru nampak... adik oiii cute la dok tengok orang macam tu... gigit pipi baru tau...

tengok pakcik sebelah rupanya.. ni atta kawan en papa dari kecik sampai sekarang...

tu ha...... comot baru lepas makan mee... bajet bulu mata panjang la tu terlupa kat lubang idong besar... saya ja letak pic abam banyak2... esok2 abam dah besar jadi kenangan...

sesi ambil gambar keluarga bermula... abam dok buat jadi tugu pulak kat sini...

tara.... inilah keluarga mertua saya....  tapi sorang tak da, adik perempuan bongsu, dia kerja... yang dudu dari kiri abang ipar no 2, abang ipar no 1, mak, ehem, biras. belakang tu dif2 kehormat la... hihihi...


masa ni dia kalut nak ambil kemera.... 

bersama ibu mertua ku... mak macam tak da mood, mungkin anak bongsu tak da, tak cukup syarat la.. apa pun terima kasih mak n seluruh ahli keluarga yang amat memahami kami semua...