Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2015

Bengkel Intensif/Pendidikan Autisme untuk Ibu Bapa-Day 2

Hari ke 2 pegi awal sikit sarapan kat sana. makan semua ok... bermula pagi ceramah sikit. cerita perkembangan autis kids kat makmal di UPM. macam2 perangai ada. biasalakan, kanak2 normal pun macam2 perangai tambah ini anak istimewa... kekadang kerenah mereka ada yang buat kita marah sedih dan ketawa.... huhuhu.. sambil taip ni pun begenang air mata bila teringat anak mama kat PDK tu.... sayang sangat anak istimewa saya ni.... 


Bila tengahari biasalah, kena buat rutin ni, kalo tak boleh duduk la dibuatnya... Alhamdulillah dapat 4oz untuk tengahari tu.  seronok bila dapat banyak2 macam ni sebab saya tak buat simpan stok susu. selalu tengahari balik ambil Adam Amsyar terus bagi susu kat Ammar Rifqi. dalam masa balik tu jugak sempat perah susu sikit untuk waktu petang... susu di atas hasil perahan tangan je...hihihi...

Lepas makan, solat mula aktiviti ke 2 pulak. cara mengajar anak... bawah ini ada beberapa contoh yang boleh diprektis untuk anak2 dirumah.

Untuk anak2 Tahap 1, mengenal AB…

Bengkel Intensif/Pendidikan Autisme untuk Ibu Bapa

Assalamualaikum.....

Baru berkesempatan update blog. Semoga post ini dapat kita menambah ilmu terutama sekali buat ibu bapa/penjang yang mempunyai anak syurga seperti saya.

Permata Kursnia dari Jabatan Perdana Menteri telah memngadakan bengkel autisme jelajah malaysia buat kalangan pendidik2 dan ibu bapa. sayang berguna ok. kat bawah ni ada jadual di negeri2 anda, jika ada masa terluang pergi lah ye...


Ila join yang penang punya lah, minggu lepas. en papa pun pergi jugak. kalau nak ikut hati mak tok n tok wan nak bawa sekali sebab depa ni la yang bayak jaga Adam Amsyar dengan penuh kasih sayang.


Alhamdulillah bengkel berjalan dengan jayanya... hari pertama pegi sarapan kat luar dulu sebab tak dapat jadual lagi. area SPU bayak kedai makan sebab banyak melayu, so pilih ja kat mana nak makan. Bawah ni cerita begambar ya...
roti telur kuah daging + kopi o panas (tak mau bg susu bengkak sat ni, tapi tengahari perah jugak)
Mama & Papa.... papa kata "kita selpiaq dulu sementara tak …