Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2014

Jeng Jeng Jeng!!!!!!

Assalamualaikum.....

Mempersembahkan.........


Buah pelam (bahasa penang).... sedap kan... lagi sedap makan rangup2..... apakah maknanya suka sangat makan masam2 ni??? tapi ila memang suka makan benda masam dari sekolah menengah lagi. dulu kalau jumpa apel hijau, beli la 2 3 biji.

Ok berbalik pada cerita asal... Alhamdulillah ila sedang mengandung anak ke 2 sekarang. hari ni cukup 5 bulan... wow sangat teruja ok... sebenarnya planing nak mengandung semula dari bulan 5 2013, tapi tak da rezeki sehinggalah bulan 12 tahun lepas ila disahkan mengandung....

Besyukur sangat2 kepada Allah SWT tau... hampir 7 bulan mencuba, akhirnya lepas datang bulan pada dis ila pegi mengurut dekat sorang tukang urut yang mengelarkan dirinya makndak, orang yang sama mengurut time ila bersalin kat Adam Amsyar. 3 Kali urut 3 malam berturut2... lepas 2 minggu alhamdulillah rezeki menyebelahi kami...
1st scan
ni scan kali ke 2, dah nampak tulang2nya... InshaAllah ila akan bersalin anak ke 2 nanti dalam bulan 9 …

#NasiKerabu

Saya seorang penggemar nasi kerabu. kalo gi kelantan wajib makan... so kat penang ni tambah area seberang perai selatan susah nak cari makanan yang macam2 selain dari nasi lauk.

So kepada penggemar nasi kerabu dan nasi dagang, boleh la pegi try makan kat area dalam Taman pekaka berhadapan dengan USM transkrian ke restoran mek nasi kerabu & nasi dagang.

 ni nasi yang saya pesan... set ni RM7.30. saya suka ikan celup tepung. tapi kepada yang suka ayam dan danging tu jangan risau, tetap ada. nasi memang banyak, tapi habis. sebenarnya nasi kerabu ni makan puas lagi pakai tangan dari sedu yer.. baru boleh gaul2 sayur2 dengan nasi. masa makan pakai sedu ni memang tak rasa kick dia.. hahaha... so saranan manan la adat melayu..
 pandangan dari luar kedai...

 dari dalam, masa saya pegi ni orang tak ramai, ada yang baru lepas makan. mungkin tempatnya kebelakang sikit membuatkan orang tak nampak.
 restoran tertutup, ada aircon n wifi...
disini layan diri ala2 kfc gitew... air bancuh tak da …

Dalam keta??

Ok, ekoran dari lukisan di entry sebelum ni, ada lagi yang dia conteng...

Perbualan dengan staff ofis hari tu

staff : ila apa kat dashbord keta u?
saya : ha? ada apa?
staff : ada gambar muka orang... hahahaha
saya : ooooooooo besa la... budak telebih kretif.... tak cukup papan itam, dashboard dengan kusyen keta pun menjadi....

 keta ai hok puteh mulus tu... permandangan di tingkat 1 kat ofis.
 orang lalu kompom nampak yang ni la...
dah masuk keta lagi clear boleh nampak... biar je dia nak conteng, bukan dia toreh pun... so tu mama mama biarkan sampai kat kosyem belakang pun penuh.. nanti boleg padam balik...
Moral of story, kalau anak ni kaki conteng macam Adam Amsyar, biarkan dia meluah dari lukisannya, kerana bagi ai itu adalah kebahagiannya...

Lukisan dari Adam Amsyar

Assalamualaikum....

Lamanaya tak update blog.... banyak sangat nak cita nih... tapi kemalasan dan bebizian mlanda, tu yang terbantut tu.... So hari ni update sikit perkembangan Adam Amsyar yer...

Alhamdulillah sepanjang menghantar Adam Amsyar ke PDK Harmoni tu dia sangat happy. tak da dah dia mengagis tak mau masuk n mama papa kena hilangkan diri cepat2 macam kat Taska Permata dulu. sangat berbeza sifat dia. sekarang ni masuk ja simpan kasut, salam kiss mama, masuk dalam PDK terus sambila lambai2. Besyukurla sangat sebab dia dok kat sana bertambah ok.

25hb ni Adam Amsyar akan ikut rombongan PDK ke penang. harap2 anak mama ok yer... sekarang Adam Amsyar dah pandai serba serbi. cuma sekarang dia masih pakai pempers sebab dia tak pandai beri tahu lagi. sekarang ni pun pakai drypers saiz xxl. di PDK diaorang ajar juga tak pakai pempers, tapi bila hantar sampai kul 12 tengahari ni susah sikit la nak train. balik hantar rumah mak tok, makan pakai pempers terus tido.. ate macam mana.. huhuhu…

N3 makan makan dan makanan....

Assalammualaikum... lama tak update blog.. malas+bz... nak update gambo makan boleh???  salad yang sangat masah.. sequpa mayonis selori tumpah dalam ni. punya banyak depa letak. mkan roti dengan sosej potong tu ja... eeeee...  spageti luch tadi makan kat pizza... linchi aku kerjakan...  tetamu kemarin di opis... bau yang sangat wongi...  makan malam 2 orang laki bini.. kenyang sampai tak abis...  buah sawa/ciku yang super manis... dimakan sejuk2...  cake coklat ape tah... besday adik ari tu.. super cute, kebetulan mmg dia suka HK  dari bff balik dari Langkawi...  dari ahkak opis.. sedap.. siap ada sos lagi.. mudah kerja memakan...  sambal tumis ubis kentang.. makan ratah je lagi sedap...  ayang 3 rasa mamak... mee penang.. super sedap...  asam pedas keladi. sumpah seumur hidup tak pernag ku sentun makanan ini. tapi hari tu pecah rekod la. jiran mak bagi panas2, rasa, terus makan.. hahaha...  lontong, permintaan dari anak, jadi my mom buatkan... senangnya ada mak...  set nasi dagang m…