Nuffnang

Jumaat, 23 Ogos 2013

ENT PASS!!!

Salam... hi uols...

kemarin bawa Adam Amsyar check telinga kat ENT Hosp. BM. Temujanji jam 2, memang tak de orang, tapi masuk jumpa doc jam 2.45pm.. huhuhu dekat 1 jam tunggu, dah la budak kecik ni tak mau duk diam.. 1st sekali sampai dia nampak mesin air tekan tu nak ja milo sejuk. so en papa umpan la 1, minum dekat nak abis sambil tunggu dia dah nak belari dah.. dia buat hospital tu cam bungalow mak pak dia ja sesuka hati turun naik. nasib la nurse kat situ sangat memahami "biasa la budak-budak"...

Nampak pic bawah ni? umpan lagi tengok wonderpet. kalo ada astro boleh jugak umpan tutor tv... sat je la tak lama mana pun... nampak aku kat kanan tu? jadi bodyguard dia la, apa lagi...

 
 
ralit jugak tengok iklan, nampak doc masuk dah n number dipanggil selepas 1 minit.. 1st sekali dia minta maaf sebab lambat ada baby2 kat NICU kena check sebab dia sorang je keja. selalunya ada 2 orang.. its ok lah. kiter pun x da la marah sangat, tapi hampir tulis komplen kat peti cadangan tu... masa nak tulis tu terdetik la jugak dalam hati "nak cepat pi swasta la" hahaha tak jadi terus.
 
 
ni masa tengah check. Adam Amsyar kena pakai benda tu untuk sahkan dia dengar atau tak bunyi yang doc bagi... umpannya mainan susun kat atas meja, ambil 1 letak kat telinga (macam pic kat atas) dengar je susun balik kat tempat dia.. so lebih kurang 40 kali buat result yang keluar amat berpuas hati... teliganya Normal, kiraan 20 kebawah.. so lepas ni tak yah dah p kat ENT lagi... Masa tau result dia ok, rasa lega yang amat sangat... alhamdulillah... risau jugak kan...

OTW balik singgah kat bandar perda nak rasa coconut shake... dok tengok area melaka tayang sedap ja... dah dipromot oleh bff aku yang dok area situ, so bungkus sekali mee sotong...
 
 

 nin dia.. coconut shake bungkus.. nampak macam susu ais bungkus jek.. hohoho... tapi rasanya makkk aiiiii sedap giler... nasib beli 2 k... mee goreng dia not my taste... rasanya kat area rumah aku ni lagi kaw dari mee sotong dia... macam mee penang yang aku suka makan kat bukit tambun tu lagi power... so nanti kalo pegi sana nak cari air je lah...

sambil tu Adam Amsyar baik punya tarik dayung kat belakang.. lega, sampai rumah angkat masuk bilik sambung tido sampai kul 6... hahaha mama suker....

Rabu, 21 Ogos 2013

Raya lagi

Ok cita raya ke 2 dan ke 3 plak.. Malam raya ke 2 balik ke rumah mak aku plak.. hemmm dah nak balik boleh la laki aku ni tak bagi tau kat mak dia yang kami nak balik.. sekali aku la kena.. adoiiii kesian aku, hanya mampu berdiam... so kepada my luv asben, sila jangan buat macam tu lagi okeh!!! ala biasa la tu kan...



hanya 2 gambar di atas sahaja yang ada untuk raya ke 2, masa pepagi fresh muka anak beranak... hohoho baju pepel atas ni Adam pakai ngan suar panjang kiko..

memula aku gi beli sorang aku ambil saiz 4, bawa balik kecik, so pi tukar ambil saiz 6 n terus potong kaki suar tu, sekali test kat dia, alamak!!! ok ok jek..

adoiii awat la perut cek ni buncit sangat Adam oooiiii... kalo pakai saiz 8 rasaya tahan la kot untuk beberapa bulan. tapi ni saiz 6 tah bulan depan pun tak leh pakai dah... hai la budak suka makan nasi, nanti mama ajar sit up plak.. mama pun tak sedar diri perut pun makin buncit.. hahaha...

Raya ke 3 pegi rumah bos en papa. raya ke 4 pegi rumah sedara-mara belah mak...

ohh hooo suka gambo ni nampak kulit aku santek...

kiri adik kanan kakak... kak ai pakai tudung ai jual tau.. dia pakai apa suma cantik..huhuhu..

ni adik aku yang paling kecik... tapi tak kecik mana pun baru tingkatan 2 badan macam aku tingkatan 5...


sebenonyer suka kusyen ni.. nampak vantage... huhuhu tok ngak nak beli boleh???

Selasa, 20 Ogos 2013

Cerita Hari Raya

Assalamualaikum...
 
fuh baru dapat update my blog yang sawangnya sangat laaaa penuh.... masih mood raya kan.... planing nak posa 6 minggu ni... harap2 dapat la dalam bulan syawal yang mulia nih... aminnnn... 
 
so... raya tahun ni ai ke rumah mertua dulu, tak jauh pun dengan rumah ai 10 minit  je, dengan rumah mak ai 15 minit (tu pun kalau tak jem eh) dekat kan, so tak de pernah gadoh2 nak balik raya buat setakat ni lah.. hehehe..
 
Tema baju raya tahun ni sebenornyer warnah unggu, tah macam mana en papa gi kedai untuk kali ke 2 nak kale oren myvi plak... so baju ai n adam kena gi tukar jugak la, nasib la kedai tu bagi tukar. baju siap untuk family, tu yang best tu.. tapi sayangnya untuk mu suami baju ok besor seluar out, ketat seh... kesian kan dia.. so 2 hari lagi nak raya bertungkuslumus mencari kedai yang mahu ambil untuk buka getah pinggang.. nasib la ada 1 kedai unty cina kat pekan sungai bakap tu mau ambil.. fuhhh lega, so malam esok nak raya baru gi ambil, try pakai memang sangat selesa lah.. alhamdulillah...
 
layan picca bergambar lah yer.....
 
 my musyuk, look so hensem... tapi suka pegang kat koler baju tu, rimas la tu... so ai tak pin butang kat leher atas sekali tu baru, dia selesa... muka kuat peluh jenuh mama toup bedak..
 
 cucu nenda. so adam anak kepada anak kesayangan nenda, kena la dok atas riba.. hehehe tak lahh, dia tu nak keluar je tak mo dok diam2... so kena la nenda gari....
 
 my family in law. 1 je tak de family adik ipar aku yang dok kat shah alam tak balik, dia beraya kat senawang dulu... so sory la yer farah... tahun depan panjang umo kita tangkap gambar sekali ek...
 
 my shayang2....
 
 bajet dah abis gambar dia nak tangan sambil kata yehh.. adoiii la anak...
 
 kalo suh nak ambil gambar lagi macam ni la peel dia...
 
 1 lagi feberet dia ambil gambar, penuh memory kad mama cek ooiii gambar perut moncet mama pun ada dalam kemera. nasib la mama sempat tengok...
 
 my luv asben.. luv u lah....
 
 hohoho dah dapat hp. tah apa yang dia nak tak dapat masa ni yang melalak.. dia ni sensitif, benda sikit kuar air mata... air mata mu sangat murahan sayang.... macam sapa??? ekk ekk tak tau.. papa... hahaha...
 
Petang sikit dalam jam 3 pegi rumah mak tok pulak... so Adam Amsyar tawaf la 1 rumah, nampak remot terus tekan 601.. adehhhh sekarang tak layan la 618 orang dah besor... alhamduliilah Adam Amsyar sekarang banyak dah sebutan tapi lidah tu tekulat2... tapi masih tak boleh buat ayat lagi...
 
 
 sila jangan mutah ijo yer.. abaikan pompuan gigi jarang itew.... tengok sambil tutup mulut dah...
 
 my boboroi.. hahaha...
 
last sekali ni pic tuan tanah yang perasan cun.. layan shawl pada hari raya... lama tak sarung shawl hapir frus jugak nak pakai.. ai last pakai macam kai & adiknya elalala... hehe...

Selasa, 6 Ogos 2013

Isnin, 5 Ogos 2013

Coke Ramadan 2013

Assalamualaikum... hari ni baru berkesempatan update blog..

semalam berbuka ai minum Coca-Cola Light ok, no sugar... yang bestnya coca-cola sekarang mengeluarkan LIGHT untuk penambah tenaga anda di bulan Ramadhan ini... korang mesti cuba tau sebab dari semalam sampai hari ni ai rasa sangatttttt segar bugar dan bertenaga....

 
 
 sangat cute ok tin light ni...
 
mempersebahkan model ticik ku...
 
 haha.. mama sebuk ambil gambar dia pun sebuk ja nak pegang2... sekali mama kaci jadi model lah...

 gambar di atas hanya lakonan yang dia buat sendiri ok, masa ni ai tak bukak lagi pun.. esyen ja lebih ko budakkk..

 pas tu wajib la tuang dalam gelas kesayangan ini ya...

 makan bersama kueteow goreng + sosej b.p ayamas uols... bertambah la sedap...

"minum la coca cola light sepanjang ramadhan ini supaya kuat bertenaga macam mama"

ENT PASS!!!

Salam... hi uols...

kemarin bawa Adam Amsyar check telinga kat ENT Hosp. BM. Temujanji jam 2, memang tak de orang, tapi masuk jumpa doc jam 2.45pm.. huhuhu dekat 1 jam tunggu, dah la budak kecik ni tak mau duk diam.. 1st sekali sampai dia nampak mesin air tekan tu nak ja milo sejuk. so en papa umpan la 1, minum dekat nak abis sambil tunggu dia dah nak belari dah.. dia buat hospital tu cam bungalow mak pak dia ja sesuka hati turun naik. nasib la nurse kat situ sangat memahami "biasa la budak-budak"...

Nampak pic bawah ni? umpan lagi tengok wonderpet. kalo ada astro boleh jugak umpan tutor tv... sat je la tak lama mana pun... nampak aku kat kanan tu? jadi bodyguard dia la, apa lagi...

 
 
ralit jugak tengok iklan, nampak doc masuk dah n number dipanggil selepas 1 minit.. 1st sekali dia minta maaf sebab lambat ada baby2 kat NICU kena check sebab dia sorang je keja. selalunya ada 2 orang.. its ok lah. kiter pun x da la marah sangat, tapi hampir tulis komplen kat peti cadangan tu... masa nak tulis tu terdetik la jugak dalam hati "nak cepat pi swasta la" hahaha tak jadi terus.
 
 
ni masa tengah check. Adam Amsyar kena pakai benda tu untuk sahkan dia dengar atau tak bunyi yang doc bagi... umpannya mainan susun kat atas meja, ambil 1 letak kat telinga (macam pic kat atas) dengar je susun balik kat tempat dia.. so lebih kurang 40 kali buat result yang keluar amat berpuas hati... teliganya Normal, kiraan 20 kebawah.. so lepas ni tak yah dah p kat ENT lagi... Masa tau result dia ok, rasa lega yang amat sangat... alhamdulillah... risau jugak kan...

OTW balik singgah kat bandar perda nak rasa coconut shake... dok tengok area melaka tayang sedap ja... dah dipromot oleh bff aku yang dok area situ, so bungkus sekali mee sotong...
 
 

 nin dia.. coconut shake bungkus.. nampak macam susu ais bungkus jek.. hohoho... tapi rasanya makkk aiiiii sedap giler... nasib beli 2 k... mee goreng dia not my taste... rasanya kat area rumah aku ni lagi kaw dari mee sotong dia... macam mee penang yang aku suka makan kat bukit tambun tu lagi power... so nanti kalo pegi sana nak cari air je lah...

sambil tu Adam Amsyar baik punya tarik dayung kat belakang.. lega, sampai rumah angkat masuk bilik sambung tido sampai kul 6... hahaha mama suker....

Raya lagi

Ok cita raya ke 2 dan ke 3 plak.. Malam raya ke 2 balik ke rumah mak aku plak.. hemmm dah nak balik boleh la laki aku ni tak bagi tau kat mak dia yang kami nak balik.. sekali aku la kena.. adoiiii kesian aku, hanya mampu berdiam... so kepada my luv asben, sila jangan buat macam tu lagi okeh!!! ala biasa la tu kan...



hanya 2 gambar di atas sahaja yang ada untuk raya ke 2, masa pepagi fresh muka anak beranak... hohoho baju pepel atas ni Adam pakai ngan suar panjang kiko..

memula aku gi beli sorang aku ambil saiz 4, bawa balik kecik, so pi tukar ambil saiz 6 n terus potong kaki suar tu, sekali test kat dia, alamak!!! ok ok jek..

adoiii awat la perut cek ni buncit sangat Adam oooiiii... kalo pakai saiz 8 rasaya tahan la kot untuk beberapa bulan. tapi ni saiz 6 tah bulan depan pun tak leh pakai dah... hai la budak suka makan nasi, nanti mama ajar sit up plak.. mama pun tak sedar diri perut pun makin buncit.. hahaha...

Raya ke 3 pegi rumah bos en papa. raya ke 4 pegi rumah sedara-mara belah mak...

ohh hooo suka gambo ni nampak kulit aku santek...

kiri adik kanan kakak... kak ai pakai tudung ai jual tau.. dia pakai apa suma cantik..huhuhu..

ni adik aku yang paling kecik... tapi tak kecik mana pun baru tingkatan 2 badan macam aku tingkatan 5...


sebenonyer suka kusyen ni.. nampak vantage... huhuhu tok ngak nak beli boleh???

Cerita Hari Raya

Assalamualaikum...
 
fuh baru dapat update my blog yang sawangnya sangat laaaa penuh.... masih mood raya kan.... planing nak posa 6 minggu ni... harap2 dapat la dalam bulan syawal yang mulia nih... aminnnn... 
 
so... raya tahun ni ai ke rumah mertua dulu, tak jauh pun dengan rumah ai 10 minit  je, dengan rumah mak ai 15 minit (tu pun kalau tak jem eh) dekat kan, so tak de pernah gadoh2 nak balik raya buat setakat ni lah.. hehehe..
 
Tema baju raya tahun ni sebenornyer warnah unggu, tah macam mana en papa gi kedai untuk kali ke 2 nak kale oren myvi plak... so baju ai n adam kena gi tukar jugak la, nasib la kedai tu bagi tukar. baju siap untuk family, tu yang best tu.. tapi sayangnya untuk mu suami baju ok besor seluar out, ketat seh... kesian kan dia.. so 2 hari lagi nak raya bertungkuslumus mencari kedai yang mahu ambil untuk buka getah pinggang.. nasib la ada 1 kedai unty cina kat pekan sungai bakap tu mau ambil.. fuhhh lega, so malam esok nak raya baru gi ambil, try pakai memang sangat selesa lah.. alhamdulillah...
 
layan picca bergambar lah yer.....
 
 my musyuk, look so hensem... tapi suka pegang kat koler baju tu, rimas la tu... so ai tak pin butang kat leher atas sekali tu baru, dia selesa... muka kuat peluh jenuh mama toup bedak..
 
 cucu nenda. so adam anak kepada anak kesayangan nenda, kena la dok atas riba.. hehehe tak lahh, dia tu nak keluar je tak mo dok diam2... so kena la nenda gari....
 
 my family in law. 1 je tak de family adik ipar aku yang dok kat shah alam tak balik, dia beraya kat senawang dulu... so sory la yer farah... tahun depan panjang umo kita tangkap gambar sekali ek...
 
 my shayang2....
 
 bajet dah abis gambar dia nak tangan sambil kata yehh.. adoiii la anak...
 
 kalo suh nak ambil gambar lagi macam ni la peel dia...
 
 1 lagi feberet dia ambil gambar, penuh memory kad mama cek ooiii gambar perut moncet mama pun ada dalam kemera. nasib la mama sempat tengok...
 
 my luv asben.. luv u lah....
 
 hohoho dah dapat hp. tah apa yang dia nak tak dapat masa ni yang melalak.. dia ni sensitif, benda sikit kuar air mata... air mata mu sangat murahan sayang.... macam sapa??? ekk ekk tak tau.. papa... hahaha...
 
Petang sikit dalam jam 3 pegi rumah mak tok pulak... so Adam Amsyar tawaf la 1 rumah, nampak remot terus tekan 601.. adehhhh sekarang tak layan la 618 orang dah besor... alhamduliilah Adam Amsyar sekarang banyak dah sebutan tapi lidah tu tekulat2... tapi masih tak boleh buat ayat lagi...
 
 
 sila jangan mutah ijo yer.. abaikan pompuan gigi jarang itew.... tengok sambil tutup mulut dah...
 
 my boboroi.. hahaha...
 
last sekali ni pic tuan tanah yang perasan cun.. layan shawl pada hari raya... lama tak sarung shawl hapir frus jugak nak pakai.. ai last pakai macam kai & adiknya elalala... hehe...

Coke Ramadan 2013

Assalamualaikum... hari ni baru berkesempatan update blog..

semalam berbuka ai minum Coca-Cola Light ok, no sugar... yang bestnya coca-cola sekarang mengeluarkan LIGHT untuk penambah tenaga anda di bulan Ramadhan ini... korang mesti cuba tau sebab dari semalam sampai hari ni ai rasa sangatttttt segar bugar dan bertenaga....

 
 
 sangat cute ok tin light ni...
 
mempersebahkan model ticik ku...
 
 haha.. mama sebuk ambil gambar dia pun sebuk ja nak pegang2... sekali mama kaci jadi model lah...

 gambar di atas hanya lakonan yang dia buat sendiri ok, masa ni ai tak bukak lagi pun.. esyen ja lebih ko budakkk..

 pas tu wajib la tuang dalam gelas kesayangan ini ya...

 makan bersama kueteow goreng + sosej b.p ayamas uols... bertambah la sedap...

"minum la coca cola light sepanjang ramadhan ini supaya kuat bertenaga macam mama"