Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2013

Fast & Furious 6

Penantian sudah sampai.. akhirnya tengok jugak aku cita pada hari ke 2 keluar kat wayang... FF6!!! setelah menunggu sekian lamaya..Adam Amsyar kena tinggai kat rumah ngan maktok.. mama ngan papa nak dating sat...



love uols.... jumpa FF7 pulak...

Today....

Entry melekat : RM1 je dari maxis n hotlink!!!

Kepada sesiapa yang sangat suka hiburan, Nuffnang my love tu nak minta korang try yang ni... paling best n paling gempaq taw.... cuba jangan tak cuba!!!

Hari Ibu 2013

Assalamualaikum...

Ahad lepas en papa planing ajak mak-mak mai makan kat rumah. what???? ayo yo jenuh la.. nak masak apa nih.. sebab "saya seorang yang sangat tak pandai masak" tahap boleh boleh ja... so gi ekosave n pasar malam beli apa yang patut... malam betungkus lumus besiang apa yang perlu... nak buat makan tengahari ok, mesti kena banyak lauk... hantam je lah...

so the menu is.....

 sambal tumis udang + petai... skrip mak "selalu kalo mak buat selak cari udang, hari ni selak cari petai" kekeke... sepinggan aku letak udang, petai 1 ikat. ai pakai ai pakai resepi mak, letak serai n santan sikit. sikit je dalam 3sudu macam tu... (sehari sebelum call mak "mak, macam mana nak buat sambal tumis petai?"
 ni masakan mak.. apa nama tak tau tapi memang sedap + pedas. ada cili padi, bawang besar, bawang putih, belacan n air asam n ayam goreng... kalo time tak lalu makan, buat je yang ni kompom makan bertambah...
 ni ai masak jugak tau, masak lomak cili api versi n…

Pengalaman

Salam... Ini pengalaman pertama ai menjadi Kerani Penyemak Daftar Pengundi atau KPDP untuk daerah ai 5hb lepas... best, tapi tahun ni jenuh panas sebab kena dok kat luar.. aceli depan jalan raya.. nasib la kipas atas kepala kuat... tapi selesa k... Dapat jumpa kawan sekolah dulu zuliana (makuda) & liana, tapi depa jaga khemah lain.. so tak leh borak panjang.. jumpe time mai n nak balik jer.... ok malas nak taip panjang sebab nak balik dah.. sok coti.... jangan lupa tengok cita fevret...  my bff jadi peneman setia dimana jua.. kah kah kah.. muka masing2 naik minyak sekilo...  bz bz bz....  bukti mengundi, na datang.. orang sini jugak... cute 4 month pregnant... dak kul 5 kiteorang nak balik setelah sakit pongong tak bagun bagun... kiri sekali kak ita dari IPD jawi... nice meet u kak ita... nanti jumpa lagi jika dipanjangkan usia....