Nuffnang

Jumaat, 31 Mei 2013

Fast & Furious 6

Penantian sudah sampai.. akhirnya tengok jugak aku cita pada hari ke 2 keluar kat wayang... FF6!!! setelah menunggu sekian lamaya.. Adam Amsyar kena tinggai kat rumah ngan maktok.. mama ngan papa nak dating sat...

 
 
love uols.... jumpa FF7 pulak...

Selasa, 21 Mei 2013

Ahad, 19 Mei 2013

Entry melekat : RM1 je dari maxis n hotlink!!!

Kepada sesiapa yang sangat suka hiburan, Nuffnang my love tu nak minta korang try yang ni... paling best n paling gempaq taw.... cuba jangan tak cuba!!!

Selasa, 14 Mei 2013

Hari Ibu 2013

Assalamualaikum...

Ahad lepas en papa planing ajak mak-mak mai makan kat rumah. what???? ayo yo jenuh la.. nak masak apa nih.. sebab "saya seorang yang sangat tak pandai masak" tahap boleh boleh ja... so gi ekosave n pasar malam beli apa yang patut... malam betungkus lumus besiang apa yang perlu... nak buat makan tengahari ok, mesti kena banyak lauk... hantam je lah...

so the menu is.....
 
 sambal tumis udang + petai... skrip mak "selalu kalo mak buat selak cari udang, hari ni selak cari petai" kekeke... sepinggan aku letak udang, petai 1 ikat. ai pakai ai pakai resepi mak, letak serai n santan sikit. sikit je dalam 3sudu macam tu... (sehari sebelum call mak "mak, macam mana nak buat sambal tumis petai?"

 ni masakan mak.. apa nama tak tau tapi memang sedap + pedas. ada cili padi, bawang besar, bawang putih, belacan n air asam n ayam goreng... kalo time tak lalu makan, buat je yang ni kompom makan bertambah...

 ni ai masak jugak tau, masak lomak cili api versi negori... resepi khas dari buka resepi negeri sembilan... mertua cakap sedap tapi kurang pedas... kekeke.. mertua memang suka makan sangat pedas... ai letak dalam 16 biji cili padi, mertua said "letak banyak lagi" @_@

 cam biasa ada ayam n ikan goreng...

 yang ni pun resepi dari mak n dari bujang dulu memang fevret.. kacang bendi tumis kicap, dalam ni ada belacan jugak + bawang putih tumbuk.. so yumy....

en papa fevret n kite semua jugak... papadom.. kekeke
 
so petang sambik riada mak mak abah pun nak balik dah kita potong kek kecik dulu... from en papa.. tq yang..
 
 
 my luv mak mertua, ai, my luv mom
 
 eh, bila plak beranak kat papa nih... adoiii sesudah suap mak mak sekali mama pun dapat sebab anak sendiri lari tak mau suap, asyik suap diri sendiri ja... tqvm papa...

dan mama dok jadi tukang suap dia.... luv u sayang mama...

Jumaat, 10 Mei 2013

Pengalaman

Salam...
 
Ini pengalaman pertama ai menjadi Kerani Penyemak Daftar Pengundi atau KPDP untuk daerah ai 5hb lepas... best, tapi tahun ni jenuh panas sebab kena dok kat luar.. aceli depan jalan raya.. nasib la kipas atas kepala kuat... tapi selesa k...
 
Dapat jumpa kawan sekolah dulu zuliana (makuda) & liana, tapi depa jaga khemah lain.. so tak leh borak panjang.. jumpe time mai n nak balik jer.... ok malas nak taip panjang sebab nak balik dah.. sok coti.... jangan lupa tengok cita fevret...
 
 
 my bff jadi peneman setia dimana jua.. kah kah kah.. muka masing2 naik minyak sekilo...
 
 bz bz bz....
 
 bukti mengundi, na datang.. orang sini jugak... cute 4 month pregnant...
 
dak kul 5 kiteorang nak balik setelah sakit pongong tak bagun bagun... kiri sekali kak ita dari IPD jawi... nice meet u kak ita... nanti jumpa lagi jika dipanjangkan usia....

Fast & Furious 6

Penantian sudah sampai.. akhirnya tengok jugak aku cita pada hari ke 2 keluar kat wayang... FF6!!! setelah menunggu sekian lamaya.. Adam Amsyar kena tinggai kat rumah ngan maktok.. mama ngan papa nak dating sat...

 
 
love uols.... jumpa FF7 pulak...

Entry melekat : RM1 je dari maxis n hotlink!!!

Kepada sesiapa yang sangat suka hiburan, Nuffnang my love tu nak minta korang try yang ni... paling best n paling gempaq taw.... cuba jangan tak cuba!!!

Hari Ibu 2013

Assalamualaikum...

Ahad lepas en papa planing ajak mak-mak mai makan kat rumah. what???? ayo yo jenuh la.. nak masak apa nih.. sebab "saya seorang yang sangat tak pandai masak" tahap boleh boleh ja... so gi ekosave n pasar malam beli apa yang patut... malam betungkus lumus besiang apa yang perlu... nak buat makan tengahari ok, mesti kena banyak lauk... hantam je lah...

so the menu is.....
 
 sambal tumis udang + petai... skrip mak "selalu kalo mak buat selak cari udang, hari ni selak cari petai" kekeke... sepinggan aku letak udang, petai 1 ikat. ai pakai ai pakai resepi mak, letak serai n santan sikit. sikit je dalam 3sudu macam tu... (sehari sebelum call mak "mak, macam mana nak buat sambal tumis petai?"

 ni masakan mak.. apa nama tak tau tapi memang sedap + pedas. ada cili padi, bawang besar, bawang putih, belacan n air asam n ayam goreng... kalo time tak lalu makan, buat je yang ni kompom makan bertambah...

 ni ai masak jugak tau, masak lomak cili api versi negori... resepi khas dari buka resepi negeri sembilan... mertua cakap sedap tapi kurang pedas... kekeke.. mertua memang suka makan sangat pedas... ai letak dalam 16 biji cili padi, mertua said "letak banyak lagi" @_@

 cam biasa ada ayam n ikan goreng...

 yang ni pun resepi dari mak n dari bujang dulu memang fevret.. kacang bendi tumis kicap, dalam ni ada belacan jugak + bawang putih tumbuk.. so yumy....

en papa fevret n kite semua jugak... papadom.. kekeke
 
so petang sambik riada mak mak abah pun nak balik dah kita potong kek kecik dulu... from en papa.. tq yang..
 
 
 my luv mak mertua, ai, my luv mom
 
 eh, bila plak beranak kat papa nih... adoiii sesudah suap mak mak sekali mama pun dapat sebab anak sendiri lari tak mau suap, asyik suap diri sendiri ja... tqvm papa...

dan mama dok jadi tukang suap dia.... luv u sayang mama...

Pengalaman

Salam...
 
Ini pengalaman pertama ai menjadi Kerani Penyemak Daftar Pengundi atau KPDP untuk daerah ai 5hb lepas... best, tapi tahun ni jenuh panas sebab kena dok kat luar.. aceli depan jalan raya.. nasib la kipas atas kepala kuat... tapi selesa k...
 
Dapat jumpa kawan sekolah dulu zuliana (makuda) & liana, tapi depa jaga khemah lain.. so tak leh borak panjang.. jumpe time mai n nak balik jer.... ok malas nak taip panjang sebab nak balik dah.. sok coti.... jangan lupa tengok cita fevret...
 
 
 my bff jadi peneman setia dimana jua.. kah kah kah.. muka masing2 naik minyak sekilo...
 
 bz bz bz....
 
 bukti mengundi, na datang.. orang sini jugak... cute 4 month pregnant...
 
dak kul 5 kiteorang nak balik setelah sakit pongong tak bagun bagun... kiri sekali kak ita dari IPD jawi... nice meet u kak ita... nanti jumpa lagi jika dipanjangkan usia....