Nuffnang

Khamis, 28 Mac 2013

rbdad

Cita Rindu Bertamu Di Abu Dhabi ni ai follow dari episode 1 lagi ok... sebab tengok iklan sebelum ditayangkan cita ni semacam punya aura mai.... sepanjang cita ni aku rasa aku nagis 2 kali jugak.. 1st masa firdaus datang jumpa nenek dia last sebelum meninggal... kali ke 2 kemarin, masa mak firdaus nampak dia kat bilik hotel... teharu sangat... so 1 april Isnin ni last jangan lupa tengok kkk...


Rabu, 27 Mac 2013

'Saya serba salah' - Rusdi Ramli

 
OMG (terus tutup mulut bukak mata)

Khamis, 21 Mac 2013

Makan masak makan masak

Gambar makanan semata-mata..... kah kah kah...
 
 1st time buat kuteow goreng ok... sangat menjadi dah sedap.. dialong en papa "banyaknya ada dalam ni, udang, sotong, ayam, telur.." hambik ko buat sampai habs barang dalam peti ais.. tengahari pun ada lagi...
 
 
 ni pun pertama kali buat gulai lemak ketam + nenas.. ikut resepi mak ai.. sedap jugak, tapi lidah kiter aje la...
 
 dinner buat nasi goreng biasa... en papa peberet la bila ditambah kacang panjang...
 
 minum petang..
 
 stok dari cameron.. kalo pi sana tak sah kalo tak beli dadih mardi sampai 20 hengget.. anak beranak suka makan oooiii...
 
 pagi kat cameron sarapan ni.. ai masak tau... panas lagi makan, kenyang sampai ke petang...
 
 
 kat boh, kompom cari benda ni.. kalo tak tak puas la pi sana kan...
 
 

My Asben Besday

Selamat Ulang Tahun Kelahiran ke 31 papa.. muah muah muah...

Jumaat, 15 Mac 2013

Mee Penang

Kemarin makan tengahari kat Mee Penang jalan PaBoi Bukit Tambun.. sapa pernah makan???? kepada penggemar makanan mamak seperti saya dan my asben boleh la makan kat sini.. paling best ada Ayam goreng bersama sambal special.. tak tau nak habaq kat hampa rasanya macam mana, tapi bukan sambal biasa... menu wajib saya kueteow goreng+epel asam boi n my asben lengkong bandum+mee goreng....

 
nampak sedap kan... makan yang ni kenyang sampai kemalam tau... ye ke??? takkkk malam saya cari nasik jugak....

yang lagi best kedai ni sangat bersih... kalo sebelum sampai makanan sudu garfu wajib rendam dalam air panas.. abis kuman-kuman....

 
 linchin kan... kerjaan laki binik...

kenyang bang???? tq belanja mama ya...

today is Friday

Salam jumaat suma... entry tak panjang sebab perut kenyang baru lepas makan dengan enchek suami...

 
muka macam bola sudah...

Jumaat, 8 Mac 2013

Wanita....


Selamat hari wanita kepada semua wanita di dunia ini... wahhh dah jiwa dewasa ok sebab tahun ni dah nak masuk 29 dah ai... sayang korang.. iklas dari ai... mmuuaahhh...



Khamis, 7 Mac 2013

Kisah Adam @ Hospital

Assalamualaiku... Lamanya tak update blog.. banyak jugak sawang dimerata tempat dan banyak juga yang berlaku akhir2 ni.... Alhamdulillah Adam sudah sihat dari batuknya... friday malam kena tahan wad monday tengahari dah boleh balik.. Asalnya cerita mcam ni...

Jumaat malam tu ada dinner kat Puncak mutiara dengan staff ofis.. ada makan2 sikit sempena pertukaran kakitangan.. sepanjang perjalanan Adam tak berapa batuk sebab dia tido sampai ke tempat tu.. dah park elok, cari tempat duduk, dalam 10 minit Adam batuk tak berhenti... seminit sekali... kawan2 aku yang ada kat sana memang dengar lah... makan pun tak tenang sebab kesian tengok dia... balik ke rumah singgah terus kat Hospital sungai bakap... so dah buat check, doc cakap ini kena tahan "macam mana? nak masuk wad tak?" ikut aku tak mau, tapi bila difikir balik untuk kebaikan Adam baik kena tahan.. so sementara nak tunggu masu wad Adam kena sekali nebulizer kat kecemasan tu.. ini kali ke 2 Adam kena buat nebulizer, sebelum ni 3 minggu lepas kat klinik jimmy suzana.... sekali kena bedung sebab Adam tak mau asyik nangis ja.. kesian tengok dia, sambil batuk sambil nangis.. en papa tak tahan tengok anak menangis, dia pun menitik air mata....

So dah sampai wad, kena cocok tangan la masuk air... so ibu kena keluar tapi aku pesan awal2 kat nurse "Adam ni dia kuat tepis tau, kena pegang dia betui.." so dengar la nagis sikit... So malam tu aku temankan dia.. en papa balik.. balik nagis tak bernti dia kata sebab sunyi sangat...aku ni 1st time entah nk tido macam mana, tido atas kerusi kepala atas katil.. sekali Adam syik jaga aku terpaksa la tido atas katil budak tu...

 Day 1
 
 Dah pandai pegang sendiri sejak dok wad... sehari 2 kali, sekali buat 15 minit, jenuh jugak pujuk sementara nak abis...
 
 Day 2, malam tu ada kakak cina masuk sama hari dengan Adam, sama jugak kesnya.. malam2 main sama2.. sorang cakap ayam sorang cakap itik...
 
 Day 3, pagi tu doc cakap hari ni boleh balik tapi pastikan antibiotik makan smapai abis untuk 5 hari ni.. Result yang doc cakap, masa 1st day Adam masuk wad n ambik sampel darah, darah putih Adam banuak n jakitan kuman, so tu yang kena tahan wad. time xray tak da apa pun, tapi masa nak xray tu jenuh aku pegang dia... Alhamdulillah memang abis dah ikut peraturan.... TQVM kat Doc Law yang cute n nurse yang sangat baik2...
 
Alhamdulillah Adam Amsyar sekarang sihat sepenuhnya.. cuma aku bagi dia pantang sikit takut jadi lagi....
dengan rambut baru yang dipotong oleh en papa.. super cute... Adam ni rambut cepat tumbuh.. kalo simpan dari dulu dah sampai bahu rasanya rambut dia... tapi mama papa suka lagi tengok rambut pendek ye sayang...

rbdad

Cita Rindu Bertamu Di Abu Dhabi ni ai follow dari episode 1 lagi ok... sebab tengok iklan sebelum ditayangkan cita ni semacam punya aura mai.... sepanjang cita ni aku rasa aku nagis 2 kali jugak.. 1st masa firdaus datang jumpa nenek dia last sebelum meninggal... kali ke 2 kemarin, masa mak firdaus nampak dia kat bilik hotel... teharu sangat... so 1 april Isnin ni last jangan lupa tengok kkk...


'Saya serba salah' - Rusdi Ramli

 
OMG (terus tutup mulut bukak mata)

Makan masak makan masak

Gambar makanan semata-mata..... kah kah kah...
 
 1st time buat kuteow goreng ok... sangat menjadi dah sedap.. dialong en papa "banyaknya ada dalam ni, udang, sotong, ayam, telur.." hambik ko buat sampai habs barang dalam peti ais.. tengahari pun ada lagi...
 
 
 ni pun pertama kali buat gulai lemak ketam + nenas.. ikut resepi mak ai.. sedap jugak, tapi lidah kiter aje la...
 
 dinner buat nasi goreng biasa... en papa peberet la bila ditambah kacang panjang...
 
 minum petang..
 
 stok dari cameron.. kalo pi sana tak sah kalo tak beli dadih mardi sampai 20 hengget.. anak beranak suka makan oooiii...
 
 pagi kat cameron sarapan ni.. ai masak tau... panas lagi makan, kenyang sampai ke petang...
 
 
 kat boh, kompom cari benda ni.. kalo tak tak puas la pi sana kan...
 
 

My Asben Besday

Selamat Ulang Tahun Kelahiran ke 31 papa.. muah muah muah...

Mee Penang

Kemarin makan tengahari kat Mee Penang jalan PaBoi Bukit Tambun.. sapa pernah makan???? kepada penggemar makanan mamak seperti saya dan my asben boleh la makan kat sini.. paling best ada Ayam goreng bersama sambal special.. tak tau nak habaq kat hampa rasanya macam mana, tapi bukan sambal biasa... menu wajib saya kueteow goreng+epel asam boi n my asben lengkong bandum+mee goreng....

 
nampak sedap kan... makan yang ni kenyang sampai kemalam tau... ye ke??? takkkk malam saya cari nasik jugak....

yang lagi best kedai ni sangat bersih... kalo sebelum sampai makanan sudu garfu wajib rendam dalam air panas.. abis kuman-kuman....

 
 linchin kan... kerjaan laki binik...

kenyang bang???? tq belanja mama ya...

today is Friday

Salam jumaat suma... entry tak panjang sebab perut kenyang baru lepas makan dengan enchek suami...

 
muka macam bola sudah...

Wanita....


Selamat hari wanita kepada semua wanita di dunia ini... wahhh dah jiwa dewasa ok sebab tahun ni dah nak masuk 29 dah ai... sayang korang.. iklas dari ai... mmuuaahhh...



Kisah Adam @ Hospital

Assalamualaiku... Lamanya tak update blog.. banyak jugak sawang dimerata tempat dan banyak juga yang berlaku akhir2 ni.... Alhamdulillah Adam sudah sihat dari batuknya... friday malam kena tahan wad monday tengahari dah boleh balik.. Asalnya cerita mcam ni...

Jumaat malam tu ada dinner kat Puncak mutiara dengan staff ofis.. ada makan2 sikit sempena pertukaran kakitangan.. sepanjang perjalanan Adam tak berapa batuk sebab dia tido sampai ke tempat tu.. dah park elok, cari tempat duduk, dalam 10 minit Adam batuk tak berhenti... seminit sekali... kawan2 aku yang ada kat sana memang dengar lah... makan pun tak tenang sebab kesian tengok dia... balik ke rumah singgah terus kat Hospital sungai bakap... so dah buat check, doc cakap ini kena tahan "macam mana? nak masuk wad tak?" ikut aku tak mau, tapi bila difikir balik untuk kebaikan Adam baik kena tahan.. so sementara nak tunggu masu wad Adam kena sekali nebulizer kat kecemasan tu.. ini kali ke 2 Adam kena buat nebulizer, sebelum ni 3 minggu lepas kat klinik jimmy suzana.... sekali kena bedung sebab Adam tak mau asyik nangis ja.. kesian tengok dia, sambil batuk sambil nangis.. en papa tak tahan tengok anak menangis, dia pun menitik air mata....

So dah sampai wad, kena cocok tangan la masuk air... so ibu kena keluar tapi aku pesan awal2 kat nurse "Adam ni dia kuat tepis tau, kena pegang dia betui.." so dengar la nagis sikit... So malam tu aku temankan dia.. en papa balik.. balik nagis tak bernti dia kata sebab sunyi sangat...aku ni 1st time entah nk tido macam mana, tido atas kerusi kepala atas katil.. sekali Adam syik jaga aku terpaksa la tido atas katil budak tu...

 Day 1
 
 Dah pandai pegang sendiri sejak dok wad... sehari 2 kali, sekali buat 15 minit, jenuh jugak pujuk sementara nak abis...
 
 Day 2, malam tu ada kakak cina masuk sama hari dengan Adam, sama jugak kesnya.. malam2 main sama2.. sorang cakap ayam sorang cakap itik...
 
 Day 3, pagi tu doc cakap hari ni boleh balik tapi pastikan antibiotik makan smapai abis untuk 5 hari ni.. Result yang doc cakap, masa 1st day Adam masuk wad n ambik sampel darah, darah putih Adam banuak n jakitan kuman, so tu yang kena tahan wad. time xray tak da apa pun, tapi masa nak xray tu jenuh aku pegang dia... Alhamdulillah memang abis dah ikut peraturan.... TQVM kat Doc Law yang cute n nurse yang sangat baik2...
 
Alhamdulillah Adam Amsyar sekarang sihat sepenuhnya.. cuma aku bagi dia pantang sikit takut jadi lagi....
dengan rambut baru yang dipotong oleh en papa.. super cute... Adam ni rambut cepat tumbuh.. kalo simpan dari dulu dah sampai bahu rasanya rambut dia... tapi mama papa suka lagi tengok rambut pendek ye sayang...