Nuffnang

Khamis, 29 November 2012

Ahad

Salam... cerita hari ahad lepas plak.. walopun dah basik nak tempek gak gambar... petang tu boring2 kat so kiteworang ke stadium batu kawan... tengok tempat park penuh disusun pagar, nak buat moto cup prix ni... so maleh nak pi sampai hujung nun...

 biarkan adam bawa keta dia.. lama tak bawa dia meronda macam ni...

 sebenornyer pn mama yang kontrol dari jauh okeh... abaikan badan yang semakin membesar itu...

 suka gambar ni sebab tak nampak badan... muhahahaha

 papa plak ambil alih...

 ubah tempat sikit, dok betul2 depan stadium... makan bekalan yang en papa minta... kopok+roti snwch+air..

lepak sampai 7.30 sambil tengok orang test moto kat situ, n balik sebelum masuk isyak la....

Isnin, 26 November 2012

Family Days

Assalamualaikum uols...

kembali meng'update' blog selepas sabtu ahad.... sabtu kul 7.30am bertolak dari rumah terus masuk hiway Jawi ke Bukit Merah... Family days JPS Penang yang best.. ini kali ke 2 family day yang aku hadiri selepas tahun 2005 buat kat bayview penang...


Sampai dalam kul 8, tengok geng2 aku tak sampai lagi, so makan dulu la nasi lemak yang aku buat pagi tadi + sambal sardin. kat adam aku goreng telur je sebab sambal ada pedas sikit.. Adam kalo aku buat nasi lemak ni bukan main lagi dia makan banyak...



So dah nampak 5-6 orang yang aku kenal, turun kereta terus masuk untuk pendaftaran... Pejabat aku ditugaskan jaga pendaftaran, tu yang masuk awal... so en papa kena la jaga adam dulu.. kesian la kat somi ai tu.. adam mengamok nak masuk dulu.. pada hal buka kul 10.. tapi aku suruh ja masuk dulu n pakai gelang siap2..



 antara orang2 pejabat aku...
 mula2 terun mandi pakai baju oren tu, pas tu aku mula beleter dah, en papa tak bagi pakai baju mandi.. telupa ok.... aku pun nak angin sbb panas gila tengahari tu.. pas tu slow la dia salinkan adam...

 tqvm papa menjaga adam selama 3 jam... huhuhu... kesian papa...
 Ada best ha budak? sampai tak mau berenti mandi...
 en papa masuk tarik tali, tapi kalah.. kui kui... helooo en dah mcm staff JPS sudah...

 Pas tu aku dapat cabutan betuah weh.. jarang aku ni nak bertuah.. sekali number 101 naik.. ai la ti.. dapat hemper.. alhamdulillah.. pas tu masuk pertandingan kerusi beirama, dapat no 5, dapat lagi towel warna oren lagi... time salin baju tu aku bukak terus sbb bawa towel 1 jer.. sedap pakai lagi.. tq ya...

Dah satel seuma sebab dah tak da kena mengena aku pun pi ambil alih tempat en papa.. nasib la tadi Adam sempat tido 1-2jam sebab letih yang amat sangat... dah bagun apa lagi, tak tunggu dah nak mandi terus...



Pas tu nak pi la naik chirlift tu, sekali budak bawah 90cm tok leh naik.. frust tu... cadang tu si adam ni meriba la baru best...
 balik berjalan kaki dengan frust laki binik okeh... tapi tetap boleh senyum depan camera... dasar....
 Dalam kul 3++ bersiap nak balik dah... en papa dan adam kelitihan.. ikut aku tu tak puas lagi nak berkubang, tapi kesian plak keletihan yang en papa tanggung... siap balik rumah terus tanpa menyinggah dimana2....

 seluar adam aku belu minggu lepas... sangad berpuas hati... besar sikit je kat pinggang... tapi masih boleh adjust..

hemper ai.. apa pun family day sabtu lepas sangad best.. tqvm JPS Penang!!

Ahad, 25 November 2012

Colgate Slim Soft

Ok korang, ada masalah di gigi? ai sejak peknen hari tu memang masalah gigi belubang yang teruk. gigi bongsu atas bawah dah kena cabut. yang tak patut cabut pun doc tu cabut @#$%&.. so sejak gigi ai ni bermasalah ai cube tukar berus gigi baru yang 0.01mm jek.. beli 3 batang terus. en papa pun pakai jugak tau...


Memang best, walaupun gigi ai jarang, tetap ada masalah tau.. so bila pakai 0.01 colgate slim soft ni memang rasa kena abih kat celah-celah gigi... puas hati la orang cakap..

Dolu2 memang carik yang beso, nampak best ja... macam colgate twister ni... sekarang kita cuba yang kecik2 plak...

 disamping tu kepada yang gigi sensitif, pakai la ubat gigi Colgate Sensitive ni... memang ai pakai yang ni daru bujang dulu sampai sekarang...

 demi menjaga gigi yang cantik apa salahnya kan...

Cintahati ai 'Nuffnang ' dah bagi ampau senpena depavali ni ni.. so ai sedang meneruskan perjuangan bersama Nuffnang.. thanks banyak2 yer...

City Rush @ Avon

Halooooooo korang sekarang ai tak yah ambik buku Avon kat butik, sekarang ni leh tengok online ok... Avon yang selalu ai carik bra n spender la... sedap pakai, almaklumlah bebadan beso, kalo kat pasaraya ada yang tak sedap pakai...


Sekarang Avon mengeluarkan pewangi tebaru 'CITY RUSH'.. sangat wangi ok... mesti cuba...

more go to clik : Avon Malaysia

Jumaat, 23 November 2012

sabetuahade

Halo friday!!! hepi sangad uols...sabtu ni nak gi lake town mandi manda family day JPS Penang.. sangad teruja sebab ramai joines... sesiapa yang ke lake town sabtu ni, nampak geng baju oren itulah kiterorang...


Yang best lagi dalam hidup aku kalo boleh tengok Adam Hawa uuuu.. ai memang tak de astro HD, tapi alhamdulillah aku antara yang bertuah boleh tengok melalui internet kat opis... time rehat tengok cepat2, kalo main ada hari tak sabar kul 8.30 pagi tengok terus... Kalo tak sempat aku tengok melalui tab pakai internet rumah mak aku..


Sekarang dah 52 episod uuuuu, ai tak pernah terlepas 1 episod pun... dan akan pastikan sampai epsd 80 aku tengok... hai la abang aron.... nasib la ai ada abang achik dah taw.... sapa tak giler kat aron angkat kaki? tak da punya... sekadar minat sebagai pelakon je hokeh, tak lebih...

Walopun novel aku ada dah khatam berkali2, tak jemu wes nak tengok kat tv pun sedangkan jalan cerita sama sebijik.... korang layan gak kann... minggu depan kita layan balik kkk... bye..

Khamis, 22 November 2012

Durians Crepe its coming!!!

Asalammualaikum... bersiaran lagi blog ai yang lama dah tak update... Alhamdulillah, saya masih sihat bdan berkeadaan baik... ok uols, sekarang ni suma pakat giler durian crepe kan.. tambah pulak kat penang ni memang musim dia sekarang... teringin ni memang lama dah, rasaya dari sebelum posa lagi (masa ni durian crepe baru keluar kot) masa tu nak oder kat kak Delight Changlun, tapi jauh sangat.

So memang planing nak buat dah bulan lepas, dah simpan resepi, lagi pun barang-barang sumanya mudah dapat.. tapi aku tak de 2 benda periuk non stik pan (betul tah?) + mesin pemutar, tak pandai wes nak putaq pakai tangan... so tak buat jugak la aku, 2 benda ni nak kena beli atau aku dahulukan periuk tu sbb wiping krim yang spray ada siap kan...

Jadi dengan hepinya aku bila nampak kat FB aku ada orang kampung mak aku buat. aku panggil Kak Ti, dia ni memang suka masak n padai berniaga. sekarang ni aktif buat apam dot + durian crepe. so aku oder kat dia semalam + lagi dengan orang opis aku nak oder jugak 8 set suma.. nah ambik... untung la kak ti... semoga berjaya..

So aku oder Durian la... balik rumah letak dalam peti ais, lepas diner, relex2 ja aku bawa kuar dari peti, fuuuhhh mengamcam... potong dulu nak ambik gambaq la kan... kak ti bagi free perasa stberi + bbery, sedap gak, tapi kalo pakai buah betul lagi sedap...

 tengok ni, nampak sedap kan...

 yang ni kak ti bagi rasa..

 6pcs RM10

Meh cita psai adam dengan durian plak.. dulu ingat lagi bila aku calit isi durian kat mulut dia siap nak muntah lagi, memang banyak kali aku bagi 'paksa' dia rasa memang nak muntah, mungkin bau kuat kot.. so last week en papa bawa balik dari pejabat dia dapat 3 biji, so bagi mak aku 1 mak dia 1 so aku ambik 1 yang kecik, tapi punya la sedap, punya la wangi, punya la entah la tapi gred A++, sedap, sipa simpan biji lagi nak tanam kat umah mak. mana yau kot menjadi kan.. yang durian ni aku semawa sekali ja kat dia, terus nganga tanpa menoleh pastu mai mengulang...tapi yang sempat makan 5 ulas ja, sebelah busuk...


cerita durian crepe plak, semalam aku semawa dia lagi, helo mengulang kalah mama sengan papa ok.. alhamdulillah sangat suka makan akhir2 ni...

ada yang rindu kat ai???? nah ambik mak durian...


Ahad, 4 November 2012

SUNSILK SLEEK!!!



CPUV Campaign Nuffnang:Sunsilk Sleek




Pakai tudung pun boleh buat ilkan shampo taw.... so gambar diatas ni boleh tak jadi model shampoo??? tak la, tak de maknanyer... yang bawah ni baru betul..
 Kalau tak silap, Sunsilk merupakan satu-satunya syampu yang menggunakan model bertudung di dalam iklan mereka. Tambah menarik, baru-baru ini Sunsilk telah bekerjasama dengan Scarflets untuk kempen “Hijabku, Gayaku”.

ai dah cube, korang??? cube la!!!

Ahad

Salam... cerita hari ahad lepas plak.. walopun dah basik nak tempek gak gambar... petang tu boring2 kat so kiteworang ke stadium batu kawan... tengok tempat park penuh disusun pagar, nak buat moto cup prix ni... so maleh nak pi sampai hujung nun...

 biarkan adam bawa keta dia.. lama tak bawa dia meronda macam ni...

 sebenornyer pn mama yang kontrol dari jauh okeh... abaikan badan yang semakin membesar itu...

 suka gambar ni sebab tak nampak badan... muhahahaha

 papa plak ambil alih...

 ubah tempat sikit, dok betul2 depan stadium... makan bekalan yang en papa minta... kopok+roti snwch+air..

lepak sampai 7.30 sambil tengok orang test moto kat situ, n balik sebelum masuk isyak la....

Family Days

Assalamualaikum uols...

kembali meng'update' blog selepas sabtu ahad.... sabtu kul 7.30am bertolak dari rumah terus masuk hiway Jawi ke Bukit Merah... Family days JPS Penang yang best.. ini kali ke 2 family day yang aku hadiri selepas tahun 2005 buat kat bayview penang...


Sampai dalam kul 8, tengok geng2 aku tak sampai lagi, so makan dulu la nasi lemak yang aku buat pagi tadi + sambal sardin. kat adam aku goreng telur je sebab sambal ada pedas sikit.. Adam kalo aku buat nasi lemak ni bukan main lagi dia makan banyak...



So dah nampak 5-6 orang yang aku kenal, turun kereta terus masuk untuk pendaftaran... Pejabat aku ditugaskan jaga pendaftaran, tu yang masuk awal... so en papa kena la jaga adam dulu.. kesian la kat somi ai tu.. adam mengamok nak masuk dulu.. pada hal buka kul 10.. tapi aku suruh ja masuk dulu n pakai gelang siap2..



 antara orang2 pejabat aku...
 mula2 terun mandi pakai baju oren tu, pas tu aku mula beleter dah, en papa tak bagi pakai baju mandi.. telupa ok.... aku pun nak angin sbb panas gila tengahari tu.. pas tu slow la dia salinkan adam...

 tqvm papa menjaga adam selama 3 jam... huhuhu... kesian papa...
 Ada best ha budak? sampai tak mau berenti mandi...
 en papa masuk tarik tali, tapi kalah.. kui kui... helooo en dah mcm staff JPS sudah...

 Pas tu aku dapat cabutan betuah weh.. jarang aku ni nak bertuah.. sekali number 101 naik.. ai la ti.. dapat hemper.. alhamdulillah.. pas tu masuk pertandingan kerusi beirama, dapat no 5, dapat lagi towel warna oren lagi... time salin baju tu aku bukak terus sbb bawa towel 1 jer.. sedap pakai lagi.. tq ya...

Dah satel seuma sebab dah tak da kena mengena aku pun pi ambil alih tempat en papa.. nasib la tadi Adam sempat tido 1-2jam sebab letih yang amat sangat... dah bagun apa lagi, tak tunggu dah nak mandi terus...



Pas tu nak pi la naik chirlift tu, sekali budak bawah 90cm tok leh naik.. frust tu... cadang tu si adam ni meriba la baru best...
 balik berjalan kaki dengan frust laki binik okeh... tapi tetap boleh senyum depan camera... dasar....
 Dalam kul 3++ bersiap nak balik dah... en papa dan adam kelitihan.. ikut aku tu tak puas lagi nak berkubang, tapi kesian plak keletihan yang en papa tanggung... siap balik rumah terus tanpa menyinggah dimana2....

 seluar adam aku belu minggu lepas... sangad berpuas hati... besar sikit je kat pinggang... tapi masih boleh adjust..

hemper ai.. apa pun family day sabtu lepas sangad best.. tqvm JPS Penang!!

Colgate Slim Soft

Ok korang, ada masalah di gigi? ai sejak peknen hari tu memang masalah gigi belubang yang teruk. gigi bongsu atas bawah dah kena cabut. yang tak patut cabut pun doc tu cabut @#$%&.. so sejak gigi ai ni bermasalah ai cube tukar berus gigi baru yang 0.01mm jek.. beli 3 batang terus. en papa pun pakai jugak tau...


Memang best, walaupun gigi ai jarang, tetap ada masalah tau.. so bila pakai 0.01 colgate slim soft ni memang rasa kena abih kat celah-celah gigi... puas hati la orang cakap..

Dolu2 memang carik yang beso, nampak best ja... macam colgate twister ni... sekarang kita cuba yang kecik2 plak...

 disamping tu kepada yang gigi sensitif, pakai la ubat gigi Colgate Sensitive ni... memang ai pakai yang ni daru bujang dulu sampai sekarang...

 demi menjaga gigi yang cantik apa salahnya kan...

Cintahati ai 'Nuffnang ' dah bagi ampau senpena depavali ni ni.. so ai sedang meneruskan perjuangan bersama Nuffnang.. thanks banyak2 yer...

City Rush @ Avon

Halooooooo korang sekarang ai tak yah ambik buku Avon kat butik, sekarang ni leh tengok online ok... Avon yang selalu ai carik bra n spender la... sedap pakai, almaklumlah bebadan beso, kalo kat pasaraya ada yang tak sedap pakai...


Sekarang Avon mengeluarkan pewangi tebaru 'CITY RUSH'.. sangat wangi ok... mesti cuba...

more go to clik : Avon Malaysia

sabetuahade

Halo friday!!! hepi sangad uols...sabtu ni nak gi lake town mandi manda family day JPS Penang.. sangad teruja sebab ramai joines... sesiapa yang ke lake town sabtu ni, nampak geng baju oren itulah kiterorang...


Yang best lagi dalam hidup aku kalo boleh tengok Adam Hawa uuuu.. ai memang tak de astro HD, tapi alhamdulillah aku antara yang bertuah boleh tengok melalui internet kat opis... time rehat tengok cepat2, kalo main ada hari tak sabar kul 8.30 pagi tengok terus... Kalo tak sempat aku tengok melalui tab pakai internet rumah mak aku..


Sekarang dah 52 episod uuuuu, ai tak pernah terlepas 1 episod pun... dan akan pastikan sampai epsd 80 aku tengok... hai la abang aron.... nasib la ai ada abang achik dah taw.... sapa tak giler kat aron angkat kaki? tak da punya... sekadar minat sebagai pelakon je hokeh, tak lebih...

Walopun novel aku ada dah khatam berkali2, tak jemu wes nak tengok kat tv pun sedangkan jalan cerita sama sebijik.... korang layan gak kann... minggu depan kita layan balik kkk... bye..

Durians Crepe its coming!!!

Asalammualaikum... bersiaran lagi blog ai yang lama dah tak update... Alhamdulillah, saya masih sihat bdan berkeadaan baik... ok uols, sekarang ni suma pakat giler durian crepe kan.. tambah pulak kat penang ni memang musim dia sekarang... teringin ni memang lama dah, rasaya dari sebelum posa lagi (masa ni durian crepe baru keluar kot) masa tu nak oder kat kak Delight Changlun, tapi jauh sangat.

So memang planing nak buat dah bulan lepas, dah simpan resepi, lagi pun barang-barang sumanya mudah dapat.. tapi aku tak de 2 benda periuk non stik pan (betul tah?) + mesin pemutar, tak pandai wes nak putaq pakai tangan... so tak buat jugak la aku, 2 benda ni nak kena beli atau aku dahulukan periuk tu sbb wiping krim yang spray ada siap kan...

Jadi dengan hepinya aku bila nampak kat FB aku ada orang kampung mak aku buat. aku panggil Kak Ti, dia ni memang suka masak n padai berniaga. sekarang ni aktif buat apam dot + durian crepe. so aku oder kat dia semalam + lagi dengan orang opis aku nak oder jugak 8 set suma.. nah ambik... untung la kak ti... semoga berjaya..

So aku oder Durian la... balik rumah letak dalam peti ais, lepas diner, relex2 ja aku bawa kuar dari peti, fuuuhhh mengamcam... potong dulu nak ambik gambaq la kan... kak ti bagi free perasa stberi + bbery, sedap gak, tapi kalo pakai buah betul lagi sedap...

 tengok ni, nampak sedap kan...

 yang ni kak ti bagi rasa..

 6pcs RM10

Meh cita psai adam dengan durian plak.. dulu ingat lagi bila aku calit isi durian kat mulut dia siap nak muntah lagi, memang banyak kali aku bagi 'paksa' dia rasa memang nak muntah, mungkin bau kuat kot.. so last week en papa bawa balik dari pejabat dia dapat 3 biji, so bagi mak aku 1 mak dia 1 so aku ambik 1 yang kecik, tapi punya la sedap, punya la wangi, punya la entah la tapi gred A++, sedap, sipa simpan biji lagi nak tanam kat umah mak. mana yau kot menjadi kan.. yang durian ni aku semawa sekali ja kat dia, terus nganga tanpa menoleh pastu mai mengulang...tapi yang sempat makan 5 ulas ja, sebelah busuk...


cerita durian crepe plak, semalam aku semawa dia lagi, helo mengulang kalah mama sengan papa ok.. alhamdulillah sangat suka makan akhir2 ni...

ada yang rindu kat ai???? nah ambik mak durian...


SUNSILK SLEEK!!!



CPUV Campaign Nuffnang:Sunsilk Sleek




Pakai tudung pun boleh buat ilkan shampo taw.... so gambar diatas ni boleh tak jadi model shampoo??? tak la, tak de maknanyer... yang bawah ni baru betul..
 Kalau tak silap, Sunsilk merupakan satu-satunya syampu yang menggunakan model bertudung di dalam iklan mereka. Tambah menarik, baru-baru ini Sunsilk telah bekerjasama dengan Scarflets untuk kempen “Hijabku, Gayaku”.

ai dah cube, korang??? cube la!!!