Nuffnang

Ahad, 21 Oktober 2012

Whatchuwant Pimp My Ride!


Korang!!! xpax telah memberi hadiah yang berupa gadget2 yang best kepada pelanggan2 setianya melalui kempen Whatchuwant korang taw x!!!??? Worth RM10,000! worth RM10,000 SETIAP HARI??? betullllll....


 


Hadia best2 gila!!! Antaranya Samsung 40" FULL HD LED TV, Pioneer Blu-Ray Front Surround System, Samsung Galaxy SIII, Samsung Galaxy Tab 2 7.0" & Nikon Coolpix Waterproof AW100!!! Semua ni eksklusif hanya untuk member2 Xpax sahaja. So, kepada pengguna selain Celcom Xpax.

*128# - Your Gateway to Getting Whatchuwant
How do you pick a pack and grab Whatchuwant? Get your mobile phone out, press *128#, then press “Call”. You’re already on your way to get Whatchuwant! After pressing *128#, just pick a pack to walk away with great prizes.
.


Kalau yang stock2 online 24 jam tu elokla amik Surf pack. Dalam surf Pack tu nanti korang boleh pilih samada nak yang pack RM5 ke RM18.. Kalau yang murah tu, korang boleh online dengan kelajuan 500MB dalam masa 24 jam.. Tapi kalau korang pilih pack yang RM18 tu, korang dapatlah rate yang best sikit. 1GB internet dalam masa 1 minggu.. Bolehla korang godek2 FB, tweet2 sana sini & update blog sampai lebam..! Heheheh..

Kalau korang pilih Talk Text Surf Pack, korang dapatlah pakej 3 in 1. Pakej ni akan bagi korang peluang nikmati 400 SMS & 400 minit panggilan ke rangkaian yang sama plus 50MB internet hanya pada kadar RM3 untuk tempoh 12 jam. Serius murah kan ?

Bagi yang hengpong cikai2 cam aku ni, pilih Talk Text Pack dah ar.. Bukannya boleh online pong.. Huhu.. Pack ni pon best.. Korang boleh text or call sahabat handai, kaum kerabat, sepupu sepapat, tok ki tok nek, rakan taulan semua hanya dengan kadar RM2 untuk 400 SMS & 400 panggilan untuk 12 jam. Ohsem kan ?




Bagi yang suka bercakap tu pulak, pilihla Talk Surf pack.  Sambil calling2 tu bolehla surf internet. Update status "Bila saya buat duckface, semua orang kata muka saya comey!" kat FB.. Pastu tweetla kat semua orang.. Tagging2 liking2 lah sampai pengsan.. Haha!


Kalau korang jenis yang tak banyak cakap tu, pilih Text Surf Pack. Hantar SMS banyak2 kat kengkawan, ahli keluarga, adik beradik, anak mak Jemah sebelah umah, & jangan dilupa Pak Semeon tokey warung nasik lemak seberang jalan dekat simpang 3 nun..  Haha! Tak cukup dengan tu ? Poke2 la kat FB pulak.. Pahtu upload pic2 duckface korang kat instagram.

Fun Pack ni pulak bagus untuk mereka yang suka tukar2 call me tones setiap hari or yang kaki gaming, dan khusus untuk kutu2 FB macam aku.. Hihok! 


Ooops! Tu baru pasal gadget.. Ni aku nak citer pasal Whatchuwant Pimp My Ride plak. 




Apa pulak Whatchuwant Pimp My Ride nih? Baca nih :-

Whatchuwant is giving away a once in a lifetime opportunity to Xpax members to have their ride pimped with MTV Pimp My Ride on special SURPRISE DAYS! PLUS, the winners will be featured on the first ever MTV Pimp My Ride show in Asia!




Meaning, pada hari kejutan tu nanti, instead of the gadgets worth RM10,000 korang akan berpeluang menang a complete make over untuk kenderaan kesayangan korang. Tak kisahlah, kereta proton ke myvi ke even motorsikal sekali pun. Pergh! Suspen tak suspen tak ?? Siap dapat being featured dalam MTV Pimp My Ride show lagi ko.. Very da booommm!

Jangan risau, make over untuk surprise Pimp My Ride akan diadakan beberapa kali sepanjang tempoh kempen Whatchuwant ni. So, kalau korang dah pilih mana2 Whatchuwant Pack kat atas ni, rajin2lah semak link xpax.com.my untuk check out senarai pemenang harian. Mana tau kot2 nama korang tersenarai.

So I GRAB THIS OPPORTUNITY TO PIMP MY CAR! 

Mana nak tau kot ada rezeki, boleh buat hadia hari lahir buat suami terchenta!!!

 tengok la keta my asben... kesiannya...
 resedung yang semakin teruk.. huhuhu...
 kalo la boleh dapat kusyen baru lagi best!!!!! mana nak tau kor rezeki.. Amin...

Jumaat, 19 Oktober 2012

Adam Amsyar

Assalamualaikum.. last week gi kedai gambar nak ambik gambar Adam berukuran pasport untuk borang Taska... Tahun depan aku nak masukkan Adam ke Taska kat kampung aku... Rasanya dapat sebab pilihan untuk orang kampung diutamakan... hemmmm cuminya anak mama sorang ni, tapi tang 'telinga' ma no komen sayang, memang teserlah.. kekeke.. apa pun manja mama sorang ni amat comey... nasib la masa ambik gambar tu dia sangat baik dan dok diam... cuma tak mau senyum je.. tapi gambar Adam still ok...

 from instagram

Muhammad Adam Amsyar 2 tahun

Khamis, 18 Oktober 2012

October birthday!!

Assalamualaikum....

Nak cita Sambutan hari lahir pada bulan 10 ni, mak mertua aku 10hb, aku 11hb & mak aku 14hb.. alhamdulillah, kesemuaya IBU belaka dan sentiasa disayangi anak-anak dan suami.. semoga kami dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki.. amin...




Selasa, 16 Oktober 2012

11102012

Alhamdulillah ai dah umo 28 uols... tua? tak masih ada angka 2 dihadapan ok.. tapi badan macam angka 40. adooiiii berat badan usah dicerita la, makin bam bam aku ni... cerita besday, special thanks 4 my luv asben bawa gi tengok wayang kat queensbay setelah sepagian menaman aku di komtar dan sudi mengambil cuti pada hari khamis.. kui kui...

 ayooo... rasa dah 2 tahun tak tengok wayang bersama.. dah akhirnya tengok jugak ber2.. sori ye Adam.. mama & papa memang ingat kat Adam, tapi ini masa kami yer..

 layan cita STOLEN! memang best, sesak nafas aku tengok cita ni...

tiramisu chese cake, tqvm papa, luv u..

peneman yang sedap...

Nasi Susu

Korang pernah makan nasi susu? sedap... kalo kenuri pun sedap.. ari tu time aku balik dari N9 ada lauk kenuri aku try la buat nasi susu. hasilnya memang best.. nanti nak buat lagi la.. nak resepi? ai ambik kat my resepi jugak n ada yang lebih n kurang..

Bahan-bahan

4 cawan beras
5-6 cawan air
2 inci halia (hiris nipis)
1-2 bawang besar (hiris)
4 ulas bawang putih (tumbuk)
1 cawan susu cair
sedikit minyak sapi untuk menumis (ai pakai 2-3 sudu besar)
sedikit garam
sedikit rempah tumis (ai tak pakai sbb x de)
sedikit pewarna kuning (ai pakai kunyit secubit)
2 helai daun pandan
sedikit kismis+gajus utk hiasan (ai pakai carot sbb yg tu je ada)

Cara-cara

  • mula-mula didihkan air.sambil tu,basuh beras dan toskan
  • dalam periuk lain, tumiskan rempah tumis,bawang besar,bwg putih dan halia sampai naik bau
  • masukkan bahan yg ditumis (dgn minyak skali) kedalam air yg dididih.kemudian masukkan beras ,garam dan daun pandan.
  • bila nasi kering dan hampir masak, masukkan pula susu cair.biar sampai masak
  • bila nasi dah masak, titiskan pewarna kuning ke 3-4 bhgn.kemudian gaulkan perlahan.
  • masukkan kismis dan gajus sebagai hiasan





  • sedappppp.. selamat mencoba

    Potluck lagi!!!

    Assalamualaikum...

    fuh fuh buang sawang fuh fuh...... ai besiaran lagi setelah berminggu tak update blog dengan cerita sendiri. last 2 week kat pejabat buat makan-makan (sarapan) tema BARAT=berat! wah sedapp uuuu... jom layan pic makanan yang sodap2 ni...

     menusss..

     nuget+sosej+ayamas goreng+weges

     kacang panggang

     salad - ai

     bihun, (pilihan ke 2 sbb tak de spageti) - kak con

     telur separuh masak - kak na

     ayam golek - bos

     potato putar + kuah black paper - zue

     snwich - watie

     oren

     tiramisu yang super sedap... - huda

     milo panas + oren twister

    Sangat menyelerakan dan sangat sedap, makan sampai ke petang la... berulang dan terus berulang... tunggu bulan depan... nak makan apa pulak eh?

    Jumaat, 12 Oktober 2012

    Whatchuwant Pimp My Ride!


    Korang!!! xpax telah memberi hadiah yang berupa gadget2 yang best kepada pelanggan2 setianya melalui kempen Whatchuwant korang taw x!!!??? Worth RM10,000! worth RM10,000 SETIAP HARI??? betullllll....


     


    Hadia best2 gila!!! Antaranya Samsung 40" FULL HD LED TV, Pioneer Blu-Ray Front Surround System, Samsung Galaxy SIII, Samsung Galaxy Tab 2 7.0" & Nikon Coolpix Waterproof AW100!!! Semua ni eksklusif hanya untuk member2 Xpax sahaja. So, kepada pengguna selain Celcom Xpax.

    *128# - Your Gateway to Getting Whatchuwant
    How do you pick a pack and grab Whatchuwant? Get your mobile phone out, press *128#, then press “Call”. You’re already on your way to get Whatchuwant! After pressing *128#, just pick a pack to walk away with great prizes.
    .


    Kalau yang stock2 online 24 jam tu elokla amik Surf pack. Dalam surf Pack tu nanti korang boleh pilih samada nak yang pack RM5 ke RM18.. Kalau yang murah tu, korang boleh online dengan kelajuan 500MB dalam masa 24 jam.. Tapi kalau korang pilih pack yang RM18 tu, korang dapatlah rate yang best sikit. 1GB internet dalam masa 1 minggu.. Bolehla korang godek2 FB, tweet2 sana sini & update blog sampai lebam..! Heheheh..

    Kalau korang pilih Talk Text Surf Pack, korang dapatlah pakej 3 in 1. Pakej ni akan bagi korang peluang nikmati 400 SMS & 400 minit panggilan ke rangkaian yang sama plus 50MB internet hanya pada kadar RM3 untuk tempoh 12 jam. Serius murah kan ?

    Bagi yang hengpong cikai2 cam aku ni, pilih Talk Text Pack dah ar.. Bukannya boleh online pong.. Huhu.. Pack ni pon best.. Korang boleh text or call sahabat handai, kaum kerabat, sepupu sepapat, tok ki tok nek, rakan taulan semua hanya dengan kadar RM2 untuk 400 SMS & 400 panggilan untuk 12 jam. Ohsem kan ?




    Bagi yang suka bercakap tu pulak, pilihla Talk Surf pack.  Sambil calling2 tu bolehla surf internet. Update status "Bila saya buat duckface, semua orang kata muka saya comey!" kat FB.. Pastu tweetla kat semua orang.. Tagging2 liking2 lah sampai pengsan.. Haha!


    Kalau korang jenis yang tak banyak cakap tu, pilih Text Surf Pack. Hantar SMS banyak2 kat kengkawan, ahli keluarga, adik beradik, anak mak Jemah sebelah umah, & jangan dilupa Pak Semeon tokey warung nasik lemak seberang jalan dekat simpang 3 nun..  Haha! Tak cukup dengan tu ? Poke2 la kat FB pulak.. Pahtu upload pic2 duckface korang kat instagram.

    Fun Pack ni pulak bagus untuk mereka yang suka tukar2 call me tones setiap hari or yang kaki gaming, dan khusus untuk kutu2 FB macam aku.. Hihok! 


    Ooops! Tu baru pasal gadget.. Ni aku nak citer pasal Whatchuwant Pimp My Ride plak. 




    Apa pulak Whatchuwant Pimp My Ride nih? Baca nih :-

    Whatchuwant is giving away a once in a lifetime opportunity to Xpax members to have their ride pimped with MTV Pimp My Ride on special SURPRISE DAYS! PLUS, the winners will be featured on the first ever MTV Pimp My Ride show in Asia!




    Meaning, pada hari kejutan tu nanti, instead of the gadgets worth RM10,000 korang akan berpeluang menang a complete make over untuk kenderaan kesayangan korang. Tak kisahlah, kereta proton ke myvi ke even motorsikal sekali pun. Pergh! Suspen tak suspen tak ?? Siap dapat being featured dalam MTV Pimp My Ride show lagi ko.. Very da booommm!

    Jangan risau, make over untuk surprise Pimp My Ride akan diadakan beberapa kali sepanjang tempoh kempen Whatchuwant ni. So, kalau korang dah pilih mana2 Whatchuwant Pack kat atas ni, rajin2lah semak link xpax.com.my untuk check out senarai pemenang harian. Mana tau kot2 nama korang tersenarai.

    So I GRAB THIS OPPORTUNITY TO PIMP MY CAR! 

    Mana nak tau kot ada rezeki, boleh buat hadia hari lahir buat suami terchenta!!!

     tengok la keta my asben... kesiannya...
     resedung yang semakin teruk.. huhuhu...
     kalo la boleh dapat kusyen baru lagi best!!!!! mana nak tau kor rezeki.. Amin...

    Adam Amsyar

    Assalamualaikum.. last week gi kedai gambar nak ambik gambar Adam berukuran pasport untuk borang Taska... Tahun depan aku nak masukkan Adam ke Taska kat kampung aku... Rasanya dapat sebab pilihan untuk orang kampung diutamakan... hemmmm cuminya anak mama sorang ni, tapi tang 'telinga' ma no komen sayang, memang teserlah.. kekeke.. apa pun manja mama sorang ni amat comey... nasib la masa ambik gambar tu dia sangat baik dan dok diam... cuma tak mau senyum je.. tapi gambar Adam still ok...

     from instagram

    Muhammad Adam Amsyar 2 tahun

    October birthday!!

    Assalamualaikum....

    Nak cita Sambutan hari lahir pada bulan 10 ni, mak mertua aku 10hb, aku 11hb & mak aku 14hb.. alhamdulillah, kesemuaya IBU belaka dan sentiasa disayangi anak-anak dan suami.. semoga kami dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki.. amin...




    11102012

    Alhamdulillah ai dah umo 28 uols... tua? tak masih ada angka 2 dihadapan ok.. tapi badan macam angka 40. adooiiii berat badan usah dicerita la, makin bam bam aku ni... cerita besday, special thanks 4 my luv asben bawa gi tengok wayang kat queensbay setelah sepagian menaman aku di komtar dan sudi mengambil cuti pada hari khamis.. kui kui...

     ayooo... rasa dah 2 tahun tak tengok wayang bersama.. dah akhirnya tengok jugak ber2.. sori ye Adam.. mama & papa memang ingat kat Adam, tapi ini masa kami yer..

     layan cita STOLEN! memang best, sesak nafas aku tengok cita ni...

    tiramisu chese cake, tqvm papa, luv u..

    peneman yang sedap...

    Nasi Susu

    Korang pernah makan nasi susu? sedap... kalo kenuri pun sedap.. ari tu time aku balik dari N9 ada lauk kenuri aku try la buat nasi susu. hasilnya memang best.. nanti nak buat lagi la.. nak resepi? ai ambik kat my resepi jugak n ada yang lebih n kurang..

    Bahan-bahan

    4 cawan beras
    5-6 cawan air
    2 inci halia (hiris nipis)
    1-2 bawang besar (hiris)
    4 ulas bawang putih (tumbuk)
    1 cawan susu cair
    sedikit minyak sapi untuk menumis (ai pakai 2-3 sudu besar)
    sedikit garam
    sedikit rempah tumis (ai tak pakai sbb x de)
    sedikit pewarna kuning (ai pakai kunyit secubit)
    2 helai daun pandan
    sedikit kismis+gajus utk hiasan (ai pakai carot sbb yg tu je ada)

    Cara-cara

  • mula-mula didihkan air.sambil tu,basuh beras dan toskan
  • dalam periuk lain, tumiskan rempah tumis,bawang besar,bwg putih dan halia sampai naik bau
  • masukkan bahan yg ditumis (dgn minyak skali) kedalam air yg dididih.kemudian masukkan beras ,garam dan daun pandan.
  • bila nasi kering dan hampir masak, masukkan pula susu cair.biar sampai masak
  • bila nasi dah masak, titiskan pewarna kuning ke 3-4 bhgn.kemudian gaulkan perlahan.
  • masukkan kismis dan gajus sebagai hiasan





  • sedappppp.. selamat mencoba

    Potluck lagi!!!

    Assalamualaikum...

    fuh fuh buang sawang fuh fuh...... ai besiaran lagi setelah berminggu tak update blog dengan cerita sendiri. last 2 week kat pejabat buat makan-makan (sarapan) tema BARAT=berat! wah sedapp uuuu... jom layan pic makanan yang sodap2 ni...

     menusss..

     nuget+sosej+ayamas goreng+weges

     kacang panggang

     salad - ai

     bihun, (pilihan ke 2 sbb tak de spageti) - kak con

     telur separuh masak - kak na

     ayam golek - bos

     potato putar + kuah black paper - zue

     snwich - watie

     oren

     tiramisu yang super sedap... - huda

     milo panas + oren twister

    Sangat menyelerakan dan sangat sedap, makan sampai ke petang la... berulang dan terus berulang... tunggu bulan depan... nak makan apa pulak eh?