Nuffnang

Ahad, 30 September 2012

Maybank hantar ai ke Legoland!!!

Tak lah... tak hantar pun, tapi kalo nak Maybank hantar korang ke Legoland, masuk la Contest Maybank ni... mana la tau rezeki menyebelahi kan... Bertapa teringinnya aku menjejakki Legoland bermula aku tau tahun lepas... hemmm cira ooiii bila ko nak bawa aku pegi sana...

Maybank - Legoland Bloggers Contest

Blog about “Why Maybank should give me tickets to Legoland” & you could win free tickets!

Maybank - Legoland Bloggers Contest is a contest open to all Malaysian residents. Bloggers will blog about why they would like Maybank to give them tickets to Legoland and they will stand a chance to win tickets to visit Legoland!
Contest Period
11 - 30 September 2012 (Winners can visit Legoland in December 2012 School holidays)
Prizes
  • Grand Prizes - One (1) pair of Season Tickets to Legoland Malaysia
  • 10 pairs of Day Passes to Legoland Malaysia
How to participate
  1. You are required to write a short blog post in your own blog about "Why Maybank should give me tickets to Legoland" (in less than 500 words). 
  2. Judging criteria will include creativity, originality, and elements of humour.
  3. You are allowed to use images or videos to make your post more interesting. 
  4. After you have published the post in your own blog, you will need to email the details of the submission including your Name, IC Number, Address, Contact Number, and the web link of the post in your blog to social@maybank.com.my
Terms and Conditions apply.

Next steps

Call us

Got a question? Call our Customer Care hotline at
1300 88 6688, any time,
any day
Klik digambar




Kan aku dah cakap... cira awai dah pi.. almaklum la kan.. orang Johor cepat la sampai, aku ni utara semenanjung lambat la sampai... hepi tengok ko dngan family dah pegi... nanti aku pegi aku kaborkan kat ko..

Saya menyiarkan iklan Nuffnang

Rabu, 26 September 2012

rayaopis

Assalamualaikum...

rasanya aku dah ketinggalan ketapi Syawal.. baru nak update gambar majlis raya kat opis aku... buat daerah sini ja, tiada jemputan luar...

layan n3 begambar ya.... malas nak cita panjang tapi yang ai tau tahun ni sangad best!!!

 
muka orang sangad suka okeh...
weols ladies...
dalam ni suma orang opis aku.. ada yang korang kenal??

the menus ai yang buat.. santek kan?
kek chocolate + banana

tapai

roti jales
rendang + ketupat jangung
sate + nasi himpit + kuah kacang
kembeng panggang yang sangat best sebab ada goslow...
mee kuah

aku punyer untuk pusingan pertama
ni pusingan ke 3, apa tu?
RUSUK kesemuanya ok....
sebelum tu baca yasin..

wati, ai n kak safa.. tak boleh belah betui tengok muka kak safa...
last pic yang semua sudah kenyang...

Isnin, 24 September 2012

Adam & Danish Birthday

Assalamualaikum...

Ok, Adam sambut besdaynya untuk kali ke 2 bersama Danish yang lahir selepas 2 hari kelahirannya. So sambut kat rumah maktok lah sebab semua ada kat sana. Minggu lepas kakak aku balik ngan family dia.. kami sekeluarga ni memang tak pernah lupa sambut besday n menjadi tradisi akan membeli kek atau buat makan2...

Alhamdulillah, ke2 anak aku ni sihat sejahtera... semoga Adam & Danish dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, sihat tubuh badan, sentiasa dilindungi Allah SWT.. amin...

 Birtday boyz.....

 White Chocolate lagi..

 sangat tak puas hati dengan tulisan dia... mcm tulisan india pun ada..


 Sat mau pakai topi sat tak mau.. tu dah mula nak bukak..

 ok dah bukak... suruh tiup pun tak mo...


 my luv sis yang dag sangad kurus pendangan SD2, sapa nak? boleh oder kat ai..

 we...

 Adam kena penyet lagi..

 kakak familys

 mak tok, tokwan n de cucus...

 sangat suka makan kek.. 2 potong jugak dia makan, ayam kfc tak mo... tapi bila mama ratah rangka goreng sebuk ja dia mai makan...

 yum yum... feberet Adam..

 luv u sayang mummy n dady..

 pas kenyang main..

orang lain sibuk makan ayam dia dok solat pas tu tertiarap terus...

Khamis, 20 September 2012

Adam Amsyar is 2

18 september 2010, sabtu, 2 tahun lepas saya melahirkan seorang bayi seberat 2.9kg, berambut lebat, mata yang cantik, tepat jam 12.02 pagi di Hospital Seberang Jaya. dan kini insan itu sudah pun berumur 2 tahun.. Muhammad Adam Amsyar, seorang anak yang sangat disayangi dan disenangi...

So pada hari lahirnya Selasa lepas, aku n en papa sambung cuti untuk meluangkan masa bersama Adam. Pagi dalam jam 10 Adam bagun, senyum ja kalo terjaga ja aku depan mata... aku buka kolam dia kat depan rumah...

 ni ha.. model sebelum mandi bersama hadiah yang aku belikan... ayak kedua2 hadiah adalah beroda... apa la aku ni...

Petang tu bawa dia main kat taman mainan, sambil main sambil kutip batu kecik.. itulah Adam kalo kat taman mainan kampung aku...

 Pas tu terus ke SR, carik cake untuk Adam..

 ok, umpan pertama untuk dia dok diam...

 minta diorang ketak lilin... 'Adam seorang yang takut api!' So memula malu..

 Tak sabar nak makan aku suapkan dulu.

 White Chocolate Macadamia... ada kacang.. sedap..

Adam tak hembus punya.. dia tengok sampai kesudah.. pastu tengok asap tu pi mana.. kekeke...

 yang dia tau cake tu dia punya...

Adam makan sampai abis...

n papa tak sihat.. but apa pun tqvm papa..

 papa umpan sate lagi...

aku punya.. aku oder meatballs, yang mai ayam??? raya macam nak suruh ja tukar, tapi aku ni baik ok... ni juga feberet Adam, so kami kongsi...

Maybank hantar ai ke Legoland!!!

Tak lah... tak hantar pun, tapi kalo nak Maybank hantar korang ke Legoland, masuk la Contest Maybank ni... mana la tau rezeki menyebelahi kan... Bertapa teringinnya aku menjejakki Legoland bermula aku tau tahun lepas... hemmm cira ooiii bila ko nak bawa aku pegi sana...

Maybank - Legoland Bloggers Contest

Blog about “Why Maybank should give me tickets to Legoland” & you could win free tickets!

Maybank - Legoland Bloggers Contest is a contest open to all Malaysian residents. Bloggers will blog about why they would like Maybank to give them tickets to Legoland and they will stand a chance to win tickets to visit Legoland!
Contest Period
11 - 30 September 2012 (Winners can visit Legoland in December 2012 School holidays)
Prizes
  • Grand Prizes - One (1) pair of Season Tickets to Legoland Malaysia
  • 10 pairs of Day Passes to Legoland Malaysia
How to participate
  1. You are required to write a short blog post in your own blog about "Why Maybank should give me tickets to Legoland" (in less than 500 words). 
  2. Judging criteria will include creativity, originality, and elements of humour.
  3. You are allowed to use images or videos to make your post more interesting. 
  4. After you have published the post in your own blog, you will need to email the details of the submission including your Name, IC Number, Address, Contact Number, and the web link of the post in your blog to social@maybank.com.my
Terms and Conditions apply.

Next steps

Call us

Got a question? Call our Customer Care hotline at
1300 88 6688, any time,
any day
Klik digambar




Kan aku dah cakap... cira awai dah pi.. almaklum la kan.. orang Johor cepat la sampai, aku ni utara semenanjung lambat la sampai... hepi tengok ko dngan family dah pegi... nanti aku pegi aku kaborkan kat ko..

Saya menyiarkan iklan Nuffnang

rayaopis

Assalamualaikum...

rasanya aku dah ketinggalan ketapi Syawal.. baru nak update gambar majlis raya kat opis aku... buat daerah sini ja, tiada jemputan luar...

layan n3 begambar ya.... malas nak cita panjang tapi yang ai tau tahun ni sangad best!!!

 
muka orang sangad suka okeh...
weols ladies...
dalam ni suma orang opis aku.. ada yang korang kenal??

the menus ai yang buat.. santek kan?
kek chocolate + banana

tapai

roti jales
rendang + ketupat jangung
sate + nasi himpit + kuah kacang
kembeng panggang yang sangat best sebab ada goslow...
mee kuah

aku punyer untuk pusingan pertama
ni pusingan ke 3, apa tu?
RUSUK kesemuanya ok....
sebelum tu baca yasin..

wati, ai n kak safa.. tak boleh belah betui tengok muka kak safa...
last pic yang semua sudah kenyang...

Adam & Danish Birthday

Assalamualaikum...

Ok, Adam sambut besdaynya untuk kali ke 2 bersama Danish yang lahir selepas 2 hari kelahirannya. So sambut kat rumah maktok lah sebab semua ada kat sana. Minggu lepas kakak aku balik ngan family dia.. kami sekeluarga ni memang tak pernah lupa sambut besday n menjadi tradisi akan membeli kek atau buat makan2...

Alhamdulillah, ke2 anak aku ni sihat sejahtera... semoga Adam & Danish dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, sihat tubuh badan, sentiasa dilindungi Allah SWT.. amin...

 Birtday boyz.....

 White Chocolate lagi..

 sangat tak puas hati dengan tulisan dia... mcm tulisan india pun ada..


 Sat mau pakai topi sat tak mau.. tu dah mula nak bukak..

 ok dah bukak... suruh tiup pun tak mo...


 my luv sis yang dag sangad kurus pendangan SD2, sapa nak? boleh oder kat ai..

 we...

 Adam kena penyet lagi..

 kakak familys

 mak tok, tokwan n de cucus...

 sangat suka makan kek.. 2 potong jugak dia makan, ayam kfc tak mo... tapi bila mama ratah rangka goreng sebuk ja dia mai makan...

 yum yum... feberet Adam..

 luv u sayang mummy n dady..

 pas kenyang main..

orang lain sibuk makan ayam dia dok solat pas tu tertiarap terus...

Adam Amsyar is 2

18 september 2010, sabtu, 2 tahun lepas saya melahirkan seorang bayi seberat 2.9kg, berambut lebat, mata yang cantik, tepat jam 12.02 pagi di Hospital Seberang Jaya. dan kini insan itu sudah pun berumur 2 tahun.. Muhammad Adam Amsyar, seorang anak yang sangat disayangi dan disenangi...

So pada hari lahirnya Selasa lepas, aku n en papa sambung cuti untuk meluangkan masa bersama Adam. Pagi dalam jam 10 Adam bagun, senyum ja kalo terjaga ja aku depan mata... aku buka kolam dia kat depan rumah...

 ni ha.. model sebelum mandi bersama hadiah yang aku belikan... ayak kedua2 hadiah adalah beroda... apa la aku ni...

Petang tu bawa dia main kat taman mainan, sambil main sambil kutip batu kecik.. itulah Adam kalo kat taman mainan kampung aku...

 Pas tu terus ke SR, carik cake untuk Adam..

 ok, umpan pertama untuk dia dok diam...

 minta diorang ketak lilin... 'Adam seorang yang takut api!' So memula malu..

 Tak sabar nak makan aku suapkan dulu.

 White Chocolate Macadamia... ada kacang.. sedap..

Adam tak hembus punya.. dia tengok sampai kesudah.. pastu tengok asap tu pi mana.. kekeke...

 yang dia tau cake tu dia punya...

Adam makan sampai abis...

n papa tak sihat.. but apa pun tqvm papa..

 papa umpan sate lagi...

aku punya.. aku oder meatballs, yang mai ayam??? raya macam nak suruh ja tukar, tapi aku ni baik ok... ni juga feberet Adam, so kami kongsi...