Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2012

Maybank hantar ai ke Legoland!!!

Tak lah... tak hantar pun, tapi kalo nak Maybank hantar korang ke Legoland, masuk la Contest Maybank ni... mana la tau rezeki menyebelahi kan... Bertapa teringinnya aku menjejakki Legoland bermula aku tau tahun lepas... hemmmcira ooiii bila ko nak bawa aku pegi sana...Maybank - Legoland Bloggers ContestBlog about “Why Maybank should give me tickets to Legoland” & you could win free tickets!Maybank - Legoland Bloggers Contest is a contest open to all Malaysian residents. Bloggers will blog about why they would like Maybank to give them tickets to Legoland and they will stand a chance to win tickets to visit Legoland!
Contest Period
11 - 30 September 2012 (Winners can visit Legoland in December 2012 School holidays)
Prizes
Grand Prizes - One (1) pair of Season Tickets to Legoland Malaysia10 pairs of Day Passes to Legoland MalaysiaHow to participate
You are required to write a short blog post in your own blog about "Why Maybank should give me tickets to Legoland" (in less than 5…

rayaopis

Assalamualaikum...
rasanya aku dah ketinggalan ketapi Syawal.. baru nak update gambar majlis raya kat opis aku... buat daerah sini ja, tiada jemputan luar...
layan n3 begambar ya.... malas nak cita panjang tapi yang ai tau tahun ni sangad best!!!
muka orang sangad suka okeh... weols ladies... dalam ni suma orang opis aku.. ada yang korang kenal??
the menus ai yang buat.. santek kan? kek chocolate + banana
tapai
roti jales rendang + ketupat jangung sate + nasi himpit + kuah kacang kembeng panggang yang sangat best sebab ada goslow... mee kuah
aku punyer untuk pusingan pertama ni pusingan ke 3, apa tu? RUSUK kesemuanya ok....

Adam & Danish Birthday

Assalamualaikum...

Ok, Adam sambut besdaynya untuk kali ke 2 bersama Danish yang lahir selepas 2 hari kelahirannya. So sambut kat rumah maktok lah sebab semua ada kat sana. Minggu lepas kakak aku balik ngan family dia.. kami sekeluarga ni memang tak pernah lupa sambut besday n menjadi tradisi akan membeli kek atau buat makan2...
Alhamdulillah, ke2 anak aku ni sihat sejahtera... semoga Adam & Danish dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, sihat tubuh badan, sentiasa dilindungi Allah SWT.. amin...
 Birtday boyz.....
 White Chocolate lagi..
 sangat tak puas hati dengan tulisan dia... mcm tulisan india pun ada..

 Sat mau pakai topi sat tak mau.. tu dah mula nak bukak..
 ok dah bukak... suruh tiup pun tak mo...

 my luv sis yang dag sangad kurus pendangan SD2, sapa nak? boleh oder kat ai..
 we...
 Adam kena penyet lagi..
 kakak familys
 mak tok, tokwan n de cucus...
 sangat suka makan kek.. 2 potong jugak dia makan, ayam kfc tak mo... tapi bila mama ratah rangka goreng sebuk ja dia mai makan...
 yum yu…

Adam Amsyar is 2

18 september 2010, sabtu, 2 tahun lepas saya melahirkan seorang bayi seberat 2.9kg, berambut lebat, mata yang cantik, tepat jam 12.02 pagi di Hospital Seberang Jaya. dan kini insan itu sudah pun berumur 2 tahun.. Muhammad Adam Amsyar, seorang anak yang sangat disayangi dan disenangi...
So pada hari lahirnya Selasa lepas, aku n en papa sambung cuti untuk meluangkan masa bersama Adam. Pagi dalam jam 10 Adam bagun, senyum ja kalo terjaga ja aku depan mata... aku buka kolam dia kat depan rumah...
 ni ha.. model sebelum mandi bersama hadiah yang aku belikan... ayak kedua2 hadiah adalah beroda... apa la aku ni...
Petang tu bawa dia main kat taman mainan, sambil main sambil kutip batu kecik.. itulah Adam kalo kat taman mainan kampung aku...
Pas tu terus ke SR, carik cake untuk Adam..
 ok, umpan pertama untuk dia dok diam...
 minta diorang ketak lilin... 'Adam seorang yang takut api!' So memula malu..
 Tak sabar nak makan aku suapkan dulu.
 White Chocolate Macadamia... ada kacang.. sedap..
Ada…