Nuffnang

Jumaat, 27 Julai 2012

M a l a s + b i z i

Assalamualaikum sahabat-sahabat kus sekalian.... rasanya tak terlambat lagi untuk ai ucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan yang penuh diberkati Allah ini... dah 7 hari wes.... tapi ai tak tinggal lagi, alhamdulillah... tapi ai tak peknen macam atie yer...  ati selamat peknen buat kali ke 2 dengan pastikan berpuasa penuh. tiada alasan.. kekeke...

Ish ish... banyaknya sawang!!! busuk plak.... ok ai letak minyak wongi sikit, kasi mop sikit.... keja bizi wes.. ai bz taklimat sana sini, 5s la, espeks la, kursus la aduan la, mana orang dapat pingat la adoiiiii sangat bz.. ada sapa-sapa nak tolong tak? ai nak bagi gaji 1 hari rm2... kekeke.. teringat mat RM2 yang dalam majalah ujang tu plak...

Hapdate gambaq sebelum melintasa sekatan polis kat jawi gof pepagi buta tadi.. kekeke...

 nindu ai tak? kalo nindu ai meh kasi tengok gambaq beach bol pepagi...

 rindu ai tak???

 en papa yang pot pet pagi-pagi

jangan muntah oren!! rasa sweet konon....
my lil boy, ada sapa-sapa yang rindu nak tengok anak bujang ai sorang ni??? ni pic khamis lepas, nak ke rumah makngah ayunya di k.penjara pokok sena. (pakai baju mama beli kat pangkor, tapi sondat, mama ambik saiz 2 tahun, tapi lupa yang anak mama besor macam 3 tahun)

Ahad, 22 Julai 2012

Cemera SONY!!!

Salam korang... SONY keluarkan camera baru tau!! NEX Camera (E-mount) - NEX-5N. sangat cantik.. aku ni memang nak carik Camera macam ni (yang membuat gambar cantik) ala-ala photong uuuu... sangat teringin... nak aku nak layoq kat mata hampa bagi terpikat..
 16.1 Mega Pixel Camera (Black) with SEL1855 Lens
Enhance your photography experience with the slim and compact α NEX-5N, which comes with a large APS-C size sensor to produce superb, high-quality images. Through its tilt-able touch screen LCD display, you can access even more cutting-edge features, with just a touch of your finger.
 sesangat menggodes taw... 16.1MP "Exmor™" APS HD CMOS sensor. Ultra lightweight and compact with interchangeable lens
 touch screen taw... for intuitive operation.
 boleh buat macam tu lagik. AVCHD Full HD video recording.
 11 Picture Effect modes, Tilt-able 3" (16:9) Xtra Fine LCD with TruBlack Technology.
Standard Retail Price:
RM 2,599.00 *

Jumaat, 6 Julai 2012

@ Coral Bay Resort Pangkor-Day 4

ok, ini hari last, petang nak balik dah. so pagi2 kul 8 dah pi snorkeling sebelum tu sarapan dulu. sorang RM25/snorkeling. lepas la rasa gian snorkeling ni. cewah gian kunun, ni baru 2nd time. 1st time dulu aku gi kat pulau gemia terengganu. kali ni lagi best sebab ramai geng join.

 naik botttttt.....
 syok berangin je...

 ok dalam 15 minit sampai dah tempat tu setelah bermacam-macam batu driver bot tu tunjuk...
ai & zue, kalo korang perasan gambar bawah kanan nampak ikan bilis kan, atas kiri nampak ikan warna kuning.. airnya sangat jernih...

ni la ikan yang warna kuning belabg2 tu, tah nama apa tah aku pun tak tau...

ralit2 pun 2jam kiteorang snorkeling tau.. memang tak sedor..belaga orang, batu, sini, sana sah nak kena naik... tapi kat sini ada batu yang tajam dengan karang. kawan2 semua luka kaki lutut.. aku memang tak nak langsung, tau dah sat ni luka... so 2jam tu aku berendam je dengan zue...

balik terjun kolam plak, ciwi wes ada kamera leh masuk air.. time snorkeling gambar aku tak clear, kat kolam ni je ok pun...
 kak na & aku, tengah tu huda, dia memang tak leh selam lama-lama.aku ni nak ambik gambar punta pasal selam lama pun boleh...
 ok, ni staff aku sorang lagi, yang ni memang pak lawak n sangat spoting. aku suh buat macam ni dia buat jugak... kekeke..

 ok, gambar di atas adalah mak dugong ok... muka aku sekarang macam dah pakai botoxs dah. kembong sana-sini. (abaikan kaki itik dibelakang ai tu)

 dah satel barang, jadi nak check out dah la...

 babai my luv room wit kak safa 126...

 last lunch, memang last day yang tebaik. makan hidang sebab hidangan untuk kami sahaja. memang best n puas makan... sedap sangat..

 pinggan ai...

 checkout time

 babai Coral Bay Resot... tq so much...

lepas memborong, aku tak habis banyak sangat pun 65 hengget ja. ok kan? rugi plak tak beli sotong makan tu banyak plak.. ayak...

aku sampai je kat jeti, tudia!!!! korang nampak x?
 nampak x???
 aku kat tiang tu.. memang panjang... korang kalo tak mau sangkut macam ni pegi la dok Marina atau pun balik hari bekerja. kalo ahad memang macam ni...
ok, muka budak muncung kena tunggu bot lama sangat...(baju merah pakngah aku my snr tech, dulu tak ngam sekarang sangat baik, biru belakang my bos!!)


Khamis, 5 Julai 2012

@ Coral Bay Resort Pangkor-Day 3

ok, hari ke 3 pagi sampai petang memang kat bengkel ja... kul 5 pakat semua cabut mandi kat kolam main bola tampar. sangat best ok, tapi ada jugak 1 time tu urat belikat (kat ponggong) kena tarik/sakit/cekang. aku berenti main sat. sakit wes... tapi dah rasa ok aku sambung balik, seronok punya pasai...

Malam kiteorang gi makan kat tepi pantai. bos belanja BBQ wes... memang xctet sangat.. memang muka-muka dibawah ni kaki BBQ.

 tengok, muka-muka tak sabaq....
 ok dah sampai, tapi INDAH KHABAR DARI RUPA tau... tempatnya tak menarik langsong... jus meja makan lipat tu.. tapi still ok lagi sebab tak rasa masakannya lagi..
 dar pantai (menunggu sebelum makan)
 ok, ni ayam gorengnya. emmm rasanya hanyalah garam kunyit je "halo aku kat rumah buat lagi sedap tau". ok lepas tu abis ayam, yang ada kat bekas bihun goreng je! diaorang lambat masak, pas tu ayam lagi.. n baru udang, ketam & sosej. aku rasa bihun goreng sekali suap je sebab nak makan sea food bagi kenyang. sekali rasa suma sama bakar dengan kunyit n cicah sos.. ayak... memang fail la... sorang RM35 je. tapi memang tak puas, sebab rasanya dok kat tepi pantai nak makan sea food banyak-banyak. kerang sepiring pun lagi sedap rasanya...

 muka tak puas (sanggup makan sos)
 pulun makan jugak sebab lapaq...
 ok, 'muka orang kenyang sudah' tapi tak puas...
 linchen...
 dah abis makan buat perangai eh...

ok, jom balik, bantal sedang memanggil... tapi sampai bilik tak tido pun. pakat ramai2 (semuanya diatas) lepak bilik aku tengok cerekarama putra sampai abis...

@ Coral Bay Resort Pangkor-Day 2

Hari ke 2, semangat masuk bengkel wes.... sebab suma 1 ofis, macam hari bekerja ja rasenyer... ai sekarang ni sangat best datang keje tau, ralit je jam jalan dengan lajunya.. tak sodar pun.. tapi ada jugak hari ngantok yang asyik tengok jam kat dinding je... besa la kan, nama pun kija...

see..... bertapa ceria mak Adam sorang ni..
wit mama putri
ada komplen kat site masuk suqat habaq
+_____+
malamnya aku dok menonggeng ja tengok plan, tapi kepala nampak bantal sebenornyer...
ok, aku dedahkan rahsia.... ni la kerja aku time diorang discaz
ini
dan ini......

Rabu, 4 Julai 2012

@ Coral Bay Pangkor Island-Day 1

Assalamualaikum...


Dah bersawang ke blog ai ni??? ada yang nindu ai? ok ai kembali meng'update' yang ai pegi pangkor khamis-ahad lepas... tinngal Adam Amsyar dengan bapaknya... alhamdulillah, en papa menjaga Adam diluar jangkaan pn mama ok.. sangat bertanggungjawab, makan-minum, mandi-berak, tido-susu semua dia satel dengan amat baik... bagi A+ la.. timakasih banyak-banyak laling...

Bertolak kul 9.30am sampai jeti lumut kul 12tengahari. naik bas vip u.. sangat best.. Ok layan gambo hari pertama ai bersama geng bas pejabat...


 pelok tiang kat jeti lumut...

 we, (yang tengok kemera sahaja) dpan ai tu jangan pandang jangut panjang tau, sangat spoting...

 we, de JPS SPS guls...

 my bff dot dot..

aku yang kaya dengan lemak sekarang
we ols dah sampai....
dah chekin, ke pantai terus, jalan kaki tak sampai 5 minit pun. dekat sangat (korang pasan tak moedel kanan sekali tu, beliau sangat hepi, termasuk aku)

kaki aku paling huduh
ai loike...
kanan ai
kiri ai, sangat cantik, jenih, best...
kat sana sepanjang jalan ada 1Malaysia, kat resort pun banyak... best lah...

Pas tu petang memang tak da apa program, jadi kami beramai-ramai melambakkan diri dalam kolam selama 2-3jam... best plak mandi ramai2, kalah budak2..

dalam kolah masih mampu bergosip hokeh..
oh badan ku, sangat dugong sekarang...
-____-
n malam dah mula bengkel.

M a l a s + b i z i

Assalamualaikum sahabat-sahabat kus sekalian.... rasanya tak terlambat lagi untuk ai ucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan yang penuh diberkati Allah ini... dah 7 hari wes.... tapi ai tak tinggal lagi, alhamdulillah... tapi ai tak peknen macam atie yer...  ati selamat peknen buat kali ke 2 dengan pastikan berpuasa penuh. tiada alasan.. kekeke...

Ish ish... banyaknya sawang!!! busuk plak.... ok ai letak minyak wongi sikit, kasi mop sikit.... keja bizi wes.. ai bz taklimat sana sini, 5s la, espeks la, kursus la aduan la, mana orang dapat pingat la adoiiiii sangat bz.. ada sapa-sapa nak tolong tak? ai nak bagi gaji 1 hari rm2... kekeke.. teringat mat RM2 yang dalam majalah ujang tu plak...

Hapdate gambaq sebelum melintasa sekatan polis kat jawi gof pepagi buta tadi.. kekeke...

 nindu ai tak? kalo nindu ai meh kasi tengok gambaq beach bol pepagi...

 rindu ai tak???

 en papa yang pot pet pagi-pagi

jangan muntah oren!! rasa sweet konon....
my lil boy, ada sapa-sapa yang rindu nak tengok anak bujang ai sorang ni??? ni pic khamis lepas, nak ke rumah makngah ayunya di k.penjara pokok sena. (pakai baju mama beli kat pangkor, tapi sondat, mama ambik saiz 2 tahun, tapi lupa yang anak mama besor macam 3 tahun)

Cemera SONY!!!

Salam korang... SONY keluarkan camera baru tau!! NEX Camera (E-mount) - NEX-5N. sangat cantik.. aku ni memang nak carik Camera macam ni (yang membuat gambar cantik) ala-ala photong uuuu... sangat teringin... nak aku nak layoq kat mata hampa bagi terpikat..
 16.1 Mega Pixel Camera (Black) with SEL1855 Lens
Enhance your photography experience with the slim and compact α NEX-5N, which comes with a large APS-C size sensor to produce superb, high-quality images. Through its tilt-able touch screen LCD display, you can access even more cutting-edge features, with just a touch of your finger.
 sesangat menggodes taw... 16.1MP "Exmor™" APS HD CMOS sensor. Ultra lightweight and compact with interchangeable lens
 touch screen taw... for intuitive operation.
 boleh buat macam tu lagik. AVCHD Full HD video recording.
 11 Picture Effect modes, Tilt-able 3" (16:9) Xtra Fine LCD with TruBlack Technology.
Standard Retail Price:
RM 2,599.00 *

@ Coral Bay Resort Pangkor-Day 4

ok, ini hari last, petang nak balik dah. so pagi2 kul 8 dah pi snorkeling sebelum tu sarapan dulu. sorang RM25/snorkeling. lepas la rasa gian snorkeling ni. cewah gian kunun, ni baru 2nd time. 1st time dulu aku gi kat pulau gemia terengganu. kali ni lagi best sebab ramai geng join.

 naik botttttt.....
 syok berangin je...

 ok dalam 15 minit sampai dah tempat tu setelah bermacam-macam batu driver bot tu tunjuk...
ai & zue, kalo korang perasan gambar bawah kanan nampak ikan bilis kan, atas kiri nampak ikan warna kuning.. airnya sangat jernih...

ni la ikan yang warna kuning belabg2 tu, tah nama apa tah aku pun tak tau...

ralit2 pun 2jam kiteorang snorkeling tau.. memang tak sedor..belaga orang, batu, sini, sana sah nak kena naik... tapi kat sini ada batu yang tajam dengan karang. kawan2 semua luka kaki lutut.. aku memang tak nak langsung, tau dah sat ni luka... so 2jam tu aku berendam je dengan zue...

balik terjun kolam plak, ciwi wes ada kamera leh masuk air.. time snorkeling gambar aku tak clear, kat kolam ni je ok pun...
 kak na & aku, tengah tu huda, dia memang tak leh selam lama-lama.aku ni nak ambik gambar punta pasal selam lama pun boleh...
 ok, ni staff aku sorang lagi, yang ni memang pak lawak n sangat spoting. aku suh buat macam ni dia buat jugak... kekeke..

 ok, gambar di atas adalah mak dugong ok... muka aku sekarang macam dah pakai botoxs dah. kembong sana-sini. (abaikan kaki itik dibelakang ai tu)

 dah satel barang, jadi nak check out dah la...

 babai my luv room wit kak safa 126...

 last lunch, memang last day yang tebaik. makan hidang sebab hidangan untuk kami sahaja. memang best n puas makan... sedap sangat..

 pinggan ai...

 checkout time

 babai Coral Bay Resot... tq so much...

lepas memborong, aku tak habis banyak sangat pun 65 hengget ja. ok kan? rugi plak tak beli sotong makan tu banyak plak.. ayak...

aku sampai je kat jeti, tudia!!!! korang nampak x?
 nampak x???
 aku kat tiang tu.. memang panjang... korang kalo tak mau sangkut macam ni pegi la dok Marina atau pun balik hari bekerja. kalo ahad memang macam ni...
ok, muka budak muncung kena tunggu bot lama sangat...(baju merah pakngah aku my snr tech, dulu tak ngam sekarang sangat baik, biru belakang my bos!!)


@ Coral Bay Resort Pangkor-Day 3

ok, hari ke 3 pagi sampai petang memang kat bengkel ja... kul 5 pakat semua cabut mandi kat kolam main bola tampar. sangat best ok, tapi ada jugak 1 time tu urat belikat (kat ponggong) kena tarik/sakit/cekang. aku berenti main sat. sakit wes... tapi dah rasa ok aku sambung balik, seronok punya pasai...

Malam kiteorang gi makan kat tepi pantai. bos belanja BBQ wes... memang xctet sangat.. memang muka-muka dibawah ni kaki BBQ.

 tengok, muka-muka tak sabaq....
 ok dah sampai, tapi INDAH KHABAR DARI RUPA tau... tempatnya tak menarik langsong... jus meja makan lipat tu.. tapi still ok lagi sebab tak rasa masakannya lagi..
 dar pantai (menunggu sebelum makan)
 ok, ni ayam gorengnya. emmm rasanya hanyalah garam kunyit je "halo aku kat rumah buat lagi sedap tau". ok lepas tu abis ayam, yang ada kat bekas bihun goreng je! diaorang lambat masak, pas tu ayam lagi.. n baru udang, ketam & sosej. aku rasa bihun goreng sekali suap je sebab nak makan sea food bagi kenyang. sekali rasa suma sama bakar dengan kunyit n cicah sos.. ayak... memang fail la... sorang RM35 je. tapi memang tak puas, sebab rasanya dok kat tepi pantai nak makan sea food banyak-banyak. kerang sepiring pun lagi sedap rasanya...

 muka tak puas (sanggup makan sos)
 pulun makan jugak sebab lapaq...
 ok, 'muka orang kenyang sudah' tapi tak puas...
 linchen...
 dah abis makan buat perangai eh...

ok, jom balik, bantal sedang memanggil... tapi sampai bilik tak tido pun. pakat ramai2 (semuanya diatas) lepak bilik aku tengok cerekarama putra sampai abis...

@ Coral Bay Resort Pangkor-Day 2

Hari ke 2, semangat masuk bengkel wes.... sebab suma 1 ofis, macam hari bekerja ja rasenyer... ai sekarang ni sangat best datang keje tau, ralit je jam jalan dengan lajunya.. tak sodar pun.. tapi ada jugak hari ngantok yang asyik tengok jam kat dinding je... besa la kan, nama pun kija...

see..... bertapa ceria mak Adam sorang ni..
wit mama putri
ada komplen kat site masuk suqat habaq
+_____+
malamnya aku dok menonggeng ja tengok plan, tapi kepala nampak bantal sebenornyer...
ok, aku dedahkan rahsia.... ni la kerja aku time diorang discaz
ini
dan ini......

@ Coral Bay Pangkor Island-Day 1

Assalamualaikum...


Dah bersawang ke blog ai ni??? ada yang nindu ai? ok ai kembali meng'update' yang ai pegi pangkor khamis-ahad lepas... tinngal Adam Amsyar dengan bapaknya... alhamdulillah, en papa menjaga Adam diluar jangkaan pn mama ok.. sangat bertanggungjawab, makan-minum, mandi-berak, tido-susu semua dia satel dengan amat baik... bagi A+ la.. timakasih banyak-banyak laling...

Bertolak kul 9.30am sampai jeti lumut kul 12tengahari. naik bas vip u.. sangat best.. Ok layan gambo hari pertama ai bersama geng bas pejabat...


 pelok tiang kat jeti lumut...

 we, (yang tengok kemera sahaja) dpan ai tu jangan pandang jangut panjang tau, sangat spoting...

 we, de JPS SPS guls...

 my bff dot dot..

aku yang kaya dengan lemak sekarang
we ols dah sampai....
dah chekin, ke pantai terus, jalan kaki tak sampai 5 minit pun. dekat sangat (korang pasan tak moedel kanan sekali tu, beliau sangat hepi, termasuk aku)

kaki aku paling huduh
ai loike...
kanan ai
kiri ai, sangat cantik, jenih, best...
kat sana sepanjang jalan ada 1Malaysia, kat resort pun banyak... best lah...

Pas tu petang memang tak da apa program, jadi kami beramai-ramai melambakkan diri dalam kolam selama 2-3jam... best plak mandi ramai2, kalah budak2..

dalam kolah masih mampu bergosip hokeh..
oh badan ku, sangat dugong sekarang...
-____-
n malam dah mula bengkel.